Νέα εποχή για το αεροδρόμιο της Καβάλας μετά την αναβάθμιση της Fraport

30 Ιανουαρίου 202012:12

Νέα σελίδα στη λειτουργία του γύρισε ο διεθνής αερολιμένας της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», με την τελετή εγκαινίων των αναβαθμισμένων και πλήρως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου πλάνου, που έχει καταρτίσει και υλοποιεί η Fraport Greece για τον εκσυγχρονισμό και ανάπτυξη των συνολικά 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία διαχειρίζεται.

Σύσσωμες οι τοπικές αρχές της Καβάλας και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, πλήθος κόσμου και  η διοίκηση της Fraport Greece παρευρέθηκαν στον αγιασμό των εγκαινίων των νέων, πλήρως ανακαινισμένων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου της Καβάλας, που τέλεσε ο Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, Στέφανος.

Για μια νέα αρχή για το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece, Αλεξάντερ Ζινέλ, ο οποίος, , απευθυνόμενος στους τοπικούς φορείς υπογράμμισε ότι το «Μέγας Αλέξανδρος» είναι μια γέφυρα που συνδέει την ιστορία και τον πολιτισμό της Καβάλας με όλον τον υπόλοιπο κόσμο. «Ο τουρίστας-επιβάτης των αεροπλάνων», τόνισε, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «δεν επιλέγει τον προορισμό του λόγω του αεροδρομίου, αλλά λόγω του τόπου και της ομορφιάς του, την οποία υπηρετεί το εκάστοτε αεροδρόμιο, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς, να υπηρετούμε αυτόν τον υπέροχο τόπο με αυτό το αεροδρόμιο για το οποίο είμαστε υπερήφανοι».

Από τη μεριά του ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Χρήστος Μέτιος, στον σύντομο χαιρετισμό του έκανε λόγο για μια σημαντική μέρα για την ανάπτυξη της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής.

Στο διεθνή αερολιμένα «Μέγας Αλέξανδρος», οι παρεμβάσεις αφορούν τα εξής:

– Επέκταση τερματικού σταθμού κατά 2.029 τ.μ.

– Αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού

– Εγκατάσταση συστήματος HBS inline screening, για τον έλεγχο των αποσκευών

– Αναδιαμόρφωση και επέκταση του πυροσβεστικού σταθμού

– Επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, ή σύνδεση με το δημοτικό δίκτυο

– Αναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών

– Αλλαγή του οδοστρώματος στους χώρους προσγείωσης-απογείωσης-στάθμευσης αεροσκαφών

– Αύξηση κατά 20% των σταθμών check-in (από 8 σε 10)

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr