Νέα “επιτυχία” Δημαρχόπουλου – Και στο «ΦιλόΔημος» χάλια τα πήγε

4 Απριλίου 201917:16

Σε λειτουργία τέθηκε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα με τις χρηματοδοτήσεις του ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος για τους ΟΤΑ, «ΦιλόΔημος», με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Ο «ΦιλόΔημος» ξεκίνησε με αρχικό προϋπολογισμό 500 εκατ. ευρώ και σήμερα λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης τα ποσά που είναι διαθέσιμα για τους ΟΤΑ έχουν ξεπεράσει τα 2 δισ. ευρώ. 
Μέσω του προγράμματος οι δήμοι και οι περιφέρειες εξασφαλίζουν χρηματοδοτήσεις για βασικές ανάγκες σε υποδομές, στον τομέα της ύδρευσης, της αποχέτευσης, της αντιπλημμυρικής προστασίας,  της αγροτικής οδοποιίας, της αποκατάστασης των ανεξέλεγκτων χωματερών κ.λπ.
Στον «ΦιλόΔημο» εντάσσονται και όλα τα ώριμα σχέδια για την ανέγερση δημοτικών παιδικών σταθμών, ενώ ταυτόχρονα  εντάσσονται έργα για την επανάχρηση δημοτικών κτιρίων και την κατασκευή-ανέγερση νέων δημοτικών και σχολικών κτιρίων.

Ο Δήμος Ξάνθης, και συγκεκριμένα ο Μπάμπης Δημαρχόπουλος κατάφερε και πάλι να είναι ουραγός στα έργα με τους Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου να απορροφούν μεγαλύτερα ποσά, συγκεκριμένα

Δήμος Ξάνθης Προϋπολογισμός Έργων: 1.363.507,22 €

Δήμος Αβδήρων Προϋπολογισμός Έργων: 8.461.253,10 €

Δήμος Τοπείρου Προϋπολογισμός Έργων: 2.324.416,08 €

 

Δήμος Μύκης Προϋπολογισμός Έργων: 587.200,00 €

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr