Νέα απόλυση στην Κομοτέξ. Απολύθηκε 57χρονη μετά από 31 χρόνια εργασίας

24 Νοεμβρίου 201511:08

Άλλη μια απόλυση σημειώθηκε στο εργοστάσιο της Κομοτέξ επιτείνοντας ακόμη περισσότερα την αβεβαιότητα στους εργαζόμενους.

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο διάστημα το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων της εταιρίας, κατηγόρησε την εργοδοσία ότι προέβη σε απόλυση ασκώντας πίεση για υπογραφή νέων συμβάσεων με μειώσεις επιπλέον 12 % στις ήδη μειωμένες, δύο φορές, αποδοχές

Τη Δευτέρα σημειώθηκε άλλη μια απόλυση, αυτή τη φορά για μια 57 χρονη εργαζόμενη, 4 χρόνια πριν τη συνταξιοδότησή της και μετά από 31 χρόνια εργασίας στην Κομοτέξ. Η απόλυση της ανακοινώθηκε ξαφνικά ενώ τα σχετικά έγγραφα θυροκολλήθηκαν στην κατοικία της.

Το κλίμα δεν είναι ιδιαίτερα θετικό στην εταιρία, η οποία έχει παρουσία στην περιοχή για αρκετές δεκαετίες αλλά ποτέ δεν απασχόλησε τη δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο, όπως τώρα.

Σε ανακοίνωση προέβη και το Σωματείο Εργατών και Υπαλλήλων:

Για άλλη μια φορά είμαστε στη δυσάρεστη θέση, να ανακοινώσουμε ότι η ΚΟΜΟΤΕΧ Α.Ε. απέλυσε και πάλι άδικα συνάδελφό μας, προφασιζόμενη ότι θέλει να μειώσει τα έξοδά της, από τη στιγμή που εμείς οι εργαζόμενοι δεν δεχτήκαμε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μειώσεις μισθών ύψους 12%.

Να σημειωθεί ότι το 2012 έγινε μείωση μισθών και συγκεκριμένα, κόπηκε το οικογενειακό επίδομα και περικόπηκε στο 50% το ανθυγιεινό επίδομα. Επίσης το 2013 έγινε μείωση του μισθού μας σε ποσοστό 5%.

Η διοίκηση απρόκλητα και χωρίς λόγο, έστειλε απόλυση σε πολύ καλή συνάδελφό μας, η οποία όπως και η προηγούμενη που καταγγέλθηκε η σύμβαση εργασίας της, πρωτοστάτησε στην ίδρυση του σωματείου μας. Εργαζόμενη που επί 31 ολόκληρα χρόνια, πρόσφερε τα μέγιστα με την εργασία της στην ΚΟΜΟΤΕΧ.

Αυτό έγινε για λόγους εμπάθειας και της συνδικαλιστικής δράσης της εργαζόμενης ως μέλος του σωματείου μας.

Εύλογα λοιπόν αναρωτιόμαστε. Η διοίκηση απολύει για να μειώσει τα έξοδά της η ΚΟΜΟΤΕΧ ή έχει στοχοποιήσει το σωματείο μας;

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr