Νέα ανακοίνωση από τον TAP – Μετά τα πανηγύρια ήρθαν οι εξηγήσεις για την διακοπή νερού σε χωριά του Νέστου

1 Αυγούστου 201700:29

Με νέα ανακοίνωση της η Κοινοπραξία που διαχείριζεται το έργο του TAP στην Ελλάδα, αναφέρεται στην καταστροφή του αγωγού ύδρευσης στο Διαλεκτό (Δήμος Νέστου) και δίνει περισσότερες εξηγήσεις σε σχέση με το προηγούμενο πανηγυρικό δελτίο τύπου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και πάλι ότι η Κοινοπραξία κάνει συνεχείς αναφορές στην κατασκευάστρια εταιρεία. 

Αναλυτικά το νέο δελτίο τύπου με τις εξηγήσεις:

O Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με τα έργα που εκτελεί η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag στην περιοχή Διαλεκτό Δήμου Νέστου (στο 155ο χλμ της όδευσης), ότι:

 

  • Μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπέστη βλάβη το τοπικό σύστημα υδροδότησης την Παρασκευή 28 Ιουλίου στις 15:00, o TAP και η Spiecapag ενημέρωσαν άμεσα την αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑΝ) καθώς και το Δήμο Νέστου, ενώ παράλληλα κινητοποίησαν ειδικό συνεργείο για να αντιμετωπίσει το συμβάν.
  • Υπό την επίβλεψη της ΔΕΥΑΝ, τα συνεργεία εργάστηκαν αδιάκοπα και σε λιγότερο από 24 ώρες, στη 01:00 [του Σαββάτου 29 Ιουλίου], η βλάβη επιδιορθώθηκε προσωρινά και επανήλθε η παροχή νερού στην περιοχή.
  • Ο ΤΑΡ και η εργολήπτρια εταιρεία Spiecapag συνεργάζονται με τη ΔΕΥΑΝ, το Δήμο Νέστου και άλλους αρμόδιους φορείς για να περιορίσουν τις συνέπειες του συμβάντος, έως ότου επανέλθουν τα απαιτούμενα επίπεδα στις τοπικές δεξαμενές και η φυσιολογική παροχή νερού.
  • Για το σκοπό αυτό, διανέμουμε πόσιμο νερό στις λίγες εναπομείνασες ορεινές κοινότητες όπου υπάρχει ακόμη χαμηλή πίεση νερού: στο Γέροντα, την Πέρνη, την Πετροπηγή, το Ποντολίβαδο και την Νέα Κώμη. Η διανομή θα συνεχιστεί μέχρι η παροχή νερού στις κοινότητες αυτές να αποκατασταθεί.
  • Παραμένουμε σε συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς και αρχές για περαιτέρω ενέργειες και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Δήμαρχο Νέστου και την ΔΕΥΑΝ για την εξαιρετική συνεργασία τους (ως προς την παροχή τεχνικών πληροφοριών και αντίστοιχης υποστήριξης) από την έναρξη των εργασιών κατασκευής.  
  • Κορυφαία προτεραιότητα του ΤΑΡ είναι η πλήρης αποκατάσταση του συστήματος υδροδότησης στις επηρεαζόμενες κοινότητες σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr