Νέα ακύρωση παράστασης στο Αμφιθέατρο για τις 28 Ιουλίου. Ακυρώνονται όλες οι παραστάσεις του καλοκαιριού;

7 Ιουλίου 201419:30

Χωρίς καμία θεατρική παράσταση φαίνεται ότι θα μείνουν οι Ξανθιώτες όλη την καλοκαιρινή σεζόν. Όπως έγινε γνωστό από το «Θέατρο του Νέου Κόσμου» η προγραμματισμένη για τις 28 Ιουλίου παράσταση στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο ακυρώνεται, όπως συνέβη και με αρκετές άλλες όπως οι «Τρωάδες» του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις που υπάρχουν το πρόβλημα με την άδεια του Θερινού Δημοτικού Αμφιθέατρου της Ξάνθης δεν πρόκειται να λυθεί και όλοι οι θίασοι ακυρώνουν τις παραστάσεις τους και παραλείπουν την Ξάνθη από τις περιοδείες του φετινού καλοκαιριού !

Μ. Φανουράκης: Από το Νοέμβριο ενημερώσαμε το Δήμο . Η υπόθεση ανατέθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος

Ερωτηθείς σχετικά ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι από το Νοέμβριο έχει ξεκινήσει τις σχετικές ενέργεις και την αλληλογραφία με το Δήμο για να επιλυθεί το πρόβλημα με την έλλειψη Πιστοποιητικού Πυροπροστασίας και τις σχετικές βεβαιώσει, ώστε να μπορεί να δοθεί άδεια παράστασης για το Αμφιθέατρο.

Από την Κεντρική Υπηρεσία του Δήμου έγινε γνωστό ότι η υπόθεση έχει ανατεθεί στο μηχανικό κ. Παυλίδη, του Τμήματος Περιβάλλοντος. Έκτοτε δεν υπήρξε εξέλιξη παρά το νέο έγγραφο που υπήρξε τον Απρίλιο από το Κέντρο Πολιτισμού ενώ το Μάιο, ο Αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Κυριακίδης με επιστολή του προς το Κέντρο Πολιτισμού (στο οποίο έχει παραχωρηθεί από το Δήμο η εγκατάσταση) ενημέρωσε πως από την 1η Ιουλίου δεν μπορεί να διεξαχθεί καμία παράσταση στο Υπαίθριο Αμφιθέατρο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr