Νέα αυστηρά μέτρα ενόψει Πάσχα – Μπλόκο στα διόδια – Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια

9 Απριλίου 202009:42

Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο, ιδιαίτερα το Πάσχα. Ανάγκη να προστατευθεί η ύπαιθρος, τα χωριά, τα νησιά. Αυτή είναι η τοποθέτηση του Νίκου Χαρδαλιά, αναφορικά με τις παρεμβάσεις που έρχονται ενόψει Πάσχα. Όπως λοιπόν ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη «από τις 6 το απόγευμα στα διόδια σε όλη την επικράτεια και σε όλους τους παραδρόμους η Αστυνομία καθιστά ελέγχο μετακινήσεων όλων των οχημάτων σε 24άωρη βάση. Το ίδιο θα γίνει και στους πορθμειακούς σταθμούς της χώρας».

Επίσης στο εξής θα επιτρέπεται η μετακίνηση μόνο μόνιμων κατοίκων από λιμάνια, αεροδρόμια για όλο το χρονικό διάστημα εφαρμογής των μέτρων. Εξαιρούνται εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν θα επιβιβάζεται χωρίς το Ε1 ή τη δήλωση κατοικίας. Επίσης, ειδικά για τις μετακινήσεις προς την ύπαιθρο ενόψει Πάσχα, διπλασιάζεται το πρόστιμο στα 300 ευρώ και αφαιρούνται πινακίδες για 60 ημέρες και επιστροφή στη βάση. Έως 27 Απριλίου αναστέλλεται η μετακίνηση προς και από τα νησιά. Εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, αλλά και όσοι πρέπει να μεταβούν μεταξύ των νησιών. Πχ οι κάτοικοι της Σύμης θα μπορούν να μεταβούν στη Ρόδο για να πάνε στο φαρμακείο ή στο σούπερ μάρκετ ή στην τράπεζα. Όμως οι κάτοικοι της Ρόδου δεν θα μπορούν να μεταβούν στη Σύμη.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr