poulios_xristos

Nέα ανακοίνωση Πούλιου για Ποδήλατα-Κιμμέρια

9 Αυγούστου 201010:09

poulios_xristosΜε νέα ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα  το πρωί της Δευτέρας, ο Χρήστος Πούλιος επανέρχεται στο θέμα της πρόσφατης συνεδρίασης της Δημαρχιακής Επιτροπής και του ζητήματος των ποδηλατοδρόμων και των ορεινών οικισμών.

Μετά την απάντηση των συμβούλων της πλειοψηφίας που συμμετέχουν στη Δημαρχιακή Επιτροπή, ο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή, επιμένει και τιτλοφορεί την ανακοίνωσή του «Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα».

 Η ανακοίνωση της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης αναφέρει:

«Ο επικεφαλής των Πολιτών για την Αλλαγή, Χρίστος Πούλιος, απαντά στο Δήμαρχο και στην τελευταία απόπειρά του (δελτίο τύπου 06.08.2010) να εμφανίσει ως “αληθινή” μια εικονική πραγματικότητα η οποία ένα μόνο πράγμα εξυπηρετεί θαυμάσια: την μικροπολιτική που ο ίδιος και η απερχόμενη Δημοτική Αρχή έχουν απόλυτη ανάγκη για να κρατούν την Ξάνθη δεμένη στο “τίποτα” και τους εαυτούς τους δεμένους στην εξουσία:

Δε μας εκπλήσσει καθόλου η γνωστή τακτική του απερχόμενου Δημάρχου κ. Στυλιανίδη να βαφτίζει το μαύρο “άσπρο” και το αντίθετο. Όταν του ασκούμε κριτική και έλεγχο, ο “τέλειος” κ. Δήμαρχος έχει τις όποιες δικαιολογίες έτοιμες και όλα τα πεπραγμένα της Δημοτικής του Αρχής τα βρίσκει “τέλεια” (ακόμα και στις περιπτώσεις που εξόφθαλμα έκανε κι έκαναν ουσιαστικές παραλείψεις και λάθη). Όταν του υποβάλλουμε προτάσεις, άλλοτε είναι εξωπραγματικές, άλλοτε ανέφικτες και τώρα …εξωθεσμικές!!!

Αφού λοιπόν είναι έτσι, γιατί έκανε δεκτές τις παρατηρήσεις – προτάσεις μας κατά τη διάρκεια της Δημαρχιακής Επιτροπής και μάλιστα έδωσε σχετικές εντολές στη Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών να ληφθεί μέριμνα για ανασχεδιασμό της ανάπλασης των πεζοδρομίων στο Εύμοιρο και να γίνει μελέτη για προσθήκη ειδικής διάβασης ποδηλατών; Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, δεν καλύπτεται η απραξία τόσων χρόνων κ. Δήμαρχε με αφορισμούς και ειρωνείες. Ούτε με “μαθήματα” για το αν προηγείται η οδοστρωσία της ασφαλτόστρωσης!
Τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσετε στους συνδημότες μας κατοίκους των Κιμμερίων είναι σαφή:

 

  1. Παρά τις επανειλημμένες, “θεσμικές” εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, παρεμβάσεις μας για αξιοποίηση των οικισμών του ορεινού όγκου των Κιμμερίων, τι πράξατε έως τώρα; Να σας θυμίσω μόνον ότι η απάντησή σας ήταν εντελώς απορριπτική και απαξιωτική με το επιχείρημα ότι “δεν μένουν παρά ελάχιστοι βοσκοί στους οικισμούς αυτούς”. Λες και μπορούν να μείνουν άνθρωποι χωρίς δρόμο, νερό και ηλεκτρικό, λες και μπορεί να αξιοποιηθεί και αναπτυχθεί μια περιοχή – ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους – χωρίς τις βασικές υποδομές. Και την απάντησή σας δεν τη δώσατε στους συμπολίτες μας των Κιμμερίων που κάθε φορά που κάνουν εκδηλώσεις πάνω στα χωριά τους, τρέχουν και παρακαλάνε τους αρμόδιους να στείλουν ένα γκρέϊντερ να διορθώσει λίγο το δρόμο για να είναι έστω και πρόχειρα προσβάσιμος. Πήγατε όμως ποτέ εκεί για να δείτε ο ίδιος τα ανύπαρκτα έργα σας; Προφανώς και όχι.
  2. Αν, όπως λέτε, εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, δώσατε εντολή στις υπηρεσίες να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για εξεύρεση του κατάλληλου χώρου για τη δημιουργία Κτηνοτροφικού Πάρκου στα Κιμμέρια, τι κάνατε μέχρι σήμερα; Γιατί τα πρόστιμα πέφτουν βροχή στους κτηνοτρόφους; Και ως πότε θα μπορείτε να τους κοροϊδεύετε, μέσω συγκεκριμένου μεγαλοστελέχους σας, “χτυπώντας τους φιλικά την πλάτη” ή “κλείνοντάς τους το μάτι” με μικροεξυπηρετήσεις και παράνομες τσιμεντοστρώσεις στα μαντριά τους προεκλογικά; Επιτέλους να δοθεί μια λύση νόμιμη και χωρίς σκιές. Και αφού επί δύο τουλάχιστον χρόνια δεν κάνατε τίποτε, σας υπενθυμίζω ότι μέσα στη Δημαρχιακή είπατε στη Νομική Σύμβουλο του Δήμου να συνεργαστεί μαζί μου για εξεύρεση της σχετικής νομοθεσίας. Ζήσε Μάη μου, δηλαδή. Προφανώς δεν έχετε τη βούληση να κάνετε κάτι ουσιαστικό γιατί σας βολεύει η διατήρηση του καθεστώτος ομηρίας που επιβάλατε στους κτηνοτρόφους της περιοχής. Και ευτυχώς που υπάρχει και η σχετική ειδησεογραφία (Xanthionline, 03.08.2010) από δημοσιογράφο που ήταν παρούσα στη συνεδρίαση της Δημαρχιακής, γιατί στο τέλος το “μαύρο-άσπρο” του κ. Στυλιανίδη θα μας τρελάνει όλους.

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας. Γιατί στην ουσία, πίσω από την ωραιοποίηση των καταστάσεων και τις ειρωνείες, είναι εμφανής πια η αγωνιώδης προσπάθεια του απερχόμενου Δημάρχου να καλύψει όπως – όπως την ανυπαρξία του και τις λάθος επιλογές σε πολλά καίρια θέματα. Κι αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πανικό…»

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr