mpistis_xanthi_4

N. Mπίστης στην Ξάνθη: Στις 18 Ιουνίου θα έχουμε κυβέρνηση (+vid)

10 Ιουνίου 201217:33

mpistis_xanthi_4Κυβέρνηση ευρείας λαϊκής και κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας θα έχει η χώρα την επομένη των εκλογών σύμφωνα με το Νίκο Μπίστη.


Το στέλεχος της ΔΗΜΑΡ ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Πλατείας, στην  Ξάνθη το βράδυ της Κυριακής. Πριν την εκδήλωση, μιλώντας σε Συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι η ΔΗΜΑΡ διαβεβαιώνει τους Έλληνες πως η χώρα θα έχει κυβέρνηση την επόμενη μέρα. «Στις 18 ιουνίου θα γίνουν 2 πράγματα. Η χώρα θα συνεχίσει εντός του ευρώ και της Ευρώπης και με κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί σταδιακή αποδέσμευση από τους όρους του μνημονίου.»

Εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές της Κυριακής και ότι θα απαιτηθεί συνεγασία πολλών πολιτικών δυνάμεων ώστε να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. «Δεν αλλάξαμε τις θέσεις που είχαμε από τις προηγούμενες εκλογές μέχρι τώρα» είπε και πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατή η μονομερής καταγγελία του μνημονίου – σε αντίθεση με όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ- αλλά ούτε είναι αδύνατη η διαπραγμάτευση – όπως έλεγε το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Διαφοροποίηση με τις άλλες δυνάμεις

«Όποιος νομίζει ότι μπορεί να καταγγείλει μονομερώς το μνημόνιο κάνει λάθος και όσοι νομίζουν ότι μπορούν να πορευτούν με τους ίδιους όρους του μνημονίου, όπως σήμερα, επίσης κάνουν λάθος και με αυτές τις θέσεις θα πάμε το πρωί της επομένης» είπε και πρόσθεσε ότι «για να έχουμε κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο πρέπει να είναι ισχυρός ο ρυθμιστικός ρόλος της ΔΗΜΑΡ και ο στόχος είναι η τρίτη διερευνητική εντολή, στόχος δύσκολος αλλά όχι ανέφικτος» σύμφωνα με το Νίκο Μπίστη.

Σε σχέση με τους όρους που είχε θέσει το κόμμα στη διάρκεια των πρώτων διερευνητικών εντολών ο Νίκος Μπίστης ανέφερε ότι καταρχάς δεν υπήρχε εμπιστοσύνη, δεν υπήρχε πρόθεση να αφήσουν χώρο για δημαγωγία, δεν υπήρχαν οι ξεκάθαρες θέσεις που έπρεπε σε όλες τις δυνάμεις και η ΔΗΜΑΡ δεν επιθυμούσε  να συνεργαστεί με δυνάμεις που είχαν μόλις προέλθει από εκλογική συντριβή. Επιπρόσθετα έκανε λόγο για έλλειψη εμπιστοσύνης.

«Ο Σαμαράς έριξε δύο κυβερνήσεις»

Ο κύριος Σαμαράς τράβηξε την πρίζα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και καταστράφηκε πολιτικά, τη δεύτερη φορά τράβηξε την πρίζα από την κυβέρνηση Παπαδήμου και οδήγησε τη χώρα σε εκλογές ενώ κανείς δεν έδινε διαβεβαίωση ότι δεν θα πράξει το ίδιο και για τρίτη φορά, σημείωσε ο Νίκος Μπίστης, εξηγώντας τον όρο “εμπιστοσύνη”.

Σε σχέση με τις προθέσεις της Ευρώπης απέναντι στην Ελλάδα ο Νίκος Μπίστης σημείωσε ότι ο Φώτης Κουβέλης συνάντης αρκετούς Ευρωπαίους πρόσφατα και ειδικότερα σοσιαλδημοκράτες: «Ναι υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης είναι η αίσθηση που υπάρχει. Αν δεν ποάμε να διαπραγματευτούμε θα καταρρεύσουμε. Αν παίξουμε μπλόφες, δεν ασπάζομαι την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα αναγκαστούν να δεχτούν τους όρους μας. Όλα όσα δεινά συμβαίνουν σήμερα στους πολίτες θα συμβούν στο πολλαπλάσιο, αν η Ελλάδα βγεί από την Ευρωζώνη.»

Για Μάντατζη και Ιλχάν

Για τις επιλογές των προσώπων στα ψηφοδέλτια, σχετικά με την άρνηση στον Μάντατζη Τσετίν και τη συνεργασία με τον Ιλχάν Αχμέτ ανέφερε ότι ο υποψήφιος της ΔΗΜΑΡ στη Ροδόπη «διαθέτει θέσεις κοσμικές, θέσεις προοδευτικές, θέσεις φιλελεύθερες. Με άλλους υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε».
mpistis_xanthi_3

mpistis_xanthi_2


Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr