«Μπαταχτσής» το ΕΒΕ; Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο για το τίμημα που ζήτησε για Έκθεση στο Αμοιρίδειο και την περυσινή «πιστολιά»

21 Αυγούστου 201319:59

Την έντονη αντίδραση του Θανάση Ξυνίδη προκάλεσε η εισήγηση που ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης για την παραχώρηση του κλειστού «Φίλιππος Αμοιρίδης» στο ΕΒΕ για τη διοργάνωση Έκθεσης Εξοικονόμησης Ενέργειας, η οποία είχε την υπογραφή του Αντιδημάρχου Μανώλη Φανουράκη και η οποία εκτίμησε ότι η κατανάλωση ρεύματος για οκτώ μέρες, η παρουσία υπαλλήλων πέραν του οκταώρου, παρουσία ηλεκτρολόγου με γνώση της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης του γηπέδου και κάποιες άλλες ενέργειες κοστολογήθηκαν μόλις 1.000 ευρώ.

Ο σύμβουλος της Αντιπολίτευσης χαρακτήρισε πολύ ευτελές το κόστος και έλαβε την απάντηση ότι τις υπερωρίες και το υπόλοιπο κόστος θα αναλάβει ο Δήμος ! «Πέρσι παρόλο που υπήρξε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να πληρώσει , αυτός δεν πλήρωσε»  είπε ο Θανάσης Ξυνίδης, έντονα ενοχλημένος από τη θέση που διατύπωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, για το γεγονός ότι πέρυσι δεν πληρώθηκε ο Δήμος από το ΕΒΕ και θυμίζοντας ότι η συζήτηση την περυσινή χρονιά ήταν πολύ μεγάλη στο Σώμα.

Θ. Ξυνίδης: Έλεγχος για την περυσινή παραχώρηση

Χαρακτήρισε αυθαίρετη την εισήγηση παρότι βοηθά τοπικούς επιχειρηματίες και ανέφερε ότι εφόσον ο διοργανωτής παίρνει χρήματα από τους εκθέτες γιατί να ζημιωθεί ο Δήμος: «Δεν μπορούμε να ρισκάρουμε μια απόφαση που θα ζημιώσει το Δήμο» είπε και πρόσθεσε ότι «κατόπιν της δήλωσης Φανουράκη, θα πρέπει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, το πρακτικό για την περυσινή παραχώρηση και τα παραστατικά για το αν καταβλήθηκαν χρήματα πέρυσι. Αν δεν έγινε κάποιοι υπηρεσιακοί παράγοντες δεν έκαναν τη δουλειά τους»

Κακές χαρακτήρισε τις εντυπώσεις από την περυσινή χρονιά ο Νίκος Ανταμπούφης που πρόσθεσε ότι έγιναν καταστροφές στο γήπεδο, συμφωνώντας με την πρόταση που έκανε, τελικά, ο Δήμαρχος για να απαιτήσει ο Δήμος 2.000 ευρώ καθώς και εγγυητική επιστολή 3.000 ευρώ για να προστατευτεί έναντι πιθανών ζημιών στο γήπεδο.  Στο θέμα παρενέβη και ο Δημήτρης Μπένης που συμφώνησε με την πρόταση του Δημάρχου ενώ ο Μ. Φανουράκης έκανε λόγο για ανάγκη κατάθεσης ενός κανονισμού λειτουργίας που θα ρυθμίζει τέτοια θέματα.

Το Σώμα ενέκρινε την πρόταση του Δημάρχου, κατά παρέκκλιση της σχετικής εισήγησης, κατά πλειοψηφία με αρνητική ψήφο της μείζονος αντιπολίτευσης και λευκό από το Γ. Κολλάρο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr