Οι Μουφτήδες της Κομοτηνής και Ξάνθης στην Σαουδική Αραβία(photos)

15 Ιουνίου 201614:15

Οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κκ. Τζεμαλή Μέτσο και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου στις 24/05 με 01/6/2016 πραγματοποίησαν επίσημες επαφές και εποικοδομητικές συναντήσεις με κρατικούς και θρησκευτικούς φορείς στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας.

moufthdes-saoud-aravia2

Οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης πρώτα πραγματοποίησαν το προσκύνημα «Ούμρα» στις ιερές πόλεις Μέκκα και Μεδίνα και εν συνεχεία συνέχισαν τις επαφές τους στην Τζέδδα.

moufthdes-saoud-aravia5

Στο πλαίσιο των επαφών τους συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης κ. Δρ. Αμπνταλ Μούχσιν Αλ Τούρκι, (Muslim World League) που εδρεύει στην Μέκκα, με την ηγεσία της Παγκόσμιας Ισλαμικής Συνδιάσκεψης (Organization of Islamic Cooperation), με τους αξιωματούχους της Παγκόσμιας Ισλαμικής Τράπεζας (Islamic Development Bank), με την ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας καθώς και με τον εξοχότατο Υπουργό Χάτζ και Ούμρα του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας κκ. Μουχάμμεντ Σάλεχ μπιν Ταχερ Μπέντεν.

moufthdes-saoud-aravia4

Οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης στο πλαίσιο των συναντήσεων τους, ενημέρωσαν τους αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας για την θρησκευτική κατάσταση των μουσουλμάνων της Θράκης. Οι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης κκ. Τζεμαλή Μέτσο και Μεμέτ Εμίν Σινίκογλου ενημέρωσαν τους Σαουδάραβες αξιωματούχους για τις αρμοδιότητες και για τις δικαιοδοσίες των Μουφτήδων στην Ελλάδα τονίζοντας την σημασία της εφαρμογής του Ισλαμικού Οικογενειακού Δικαίου που αποτελεί ως ένα σημαντικό προνόμιο για τους μουσουλμάνους της Θράκης.

moufthdes-saoud-aravia3

Επίσης οι Μουφτήδες ενημέρωσαν για την θρησκευτική ελευθερία των μουσουλμάνων της περιοχής και αναφέρθηκαν στα θέματα των μουσουλμανικών τεμενών που υπάρχουν και λειτουργούν στην ευρύτερη περιοχή, για τα ισλαμικά βακούφια της μειονότητας καθώς και για την λειτουργία των μουσουλμανικών ιεροσπουδαστηρίων στην Κομοτηνή και Ξάνθη.

moufthdes-saoud-aravia9

Ενώ οι ίδιοι ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ισλαμικής Ένωσης κ. Δρ. Αμπνταλ Μούχσιν Αλ Τούρκι για τις δραστηριότητες και για τις εργασίες της Ισλαμικής Ένωσης στον κόσμο. Επίσης ενημερώθηκαν με την σειρά από την ηγεσία της Παγκόσμιας Ισλαμικής Συνδιάσκεψης και από την Παγκόσμια Ισλαμική Τράπεζα για τις δραστηριότητες τους καθώς στο πλαίσιο των επαφών τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το Υπουργείο Εξωτερικών και από τον Υπουργό Χάτζ και Ούμρα της Σαουδικής Αραβίας για τα θέματα της αρμοδιότητας τους.

Στην συνάντηση με τους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας οι Σοφολογιότατοι Μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης εξέφρασαν τις ιδιαίτερες ευχαριστίες τους στο κράτος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας επειδή όταν αποφοίτησαν από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Μεδίνας κατόπιν αιτήματος του τότε Μεγάλου Μουφτή της Σαουδικής Αραβίας διορίστηκαν με ειδική εντολή του τότε διάδοχο του θρόνου και μετέπειτα Βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Φάχντ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, υπηρέτησαν 30 χρόνια ως επίσημα διορισμένοι θεολόγοι της Σαουδικής Αραβίας στην Ελλάδα. Και οι Σαουδάραβες αξιωματούχοι ευχασρίστησαν τους Σοφολογιοτάτους Μουφτήδες για τις θρησκευτικές υπηρεσίες που παρέχουν εδώ και πολλά χρόνια.

moufthdes-saoud-aravia6

Ενώ στη συνάντηση με τον εξοχότατο Υπουργό Χάτζ και Ούμρα, ο κ. Υπουργός δώρισε στους Σοφολογιότατους Μουφτήδες κομμάτι από το ύφασμα που σκεπάζει το Άγιο Κάαμπα στην ιερή πόλη της Μέκκας.

     moufthdes-saoud-aravia7moufthdes-saoud-aravia8 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr