Μοσχάρι Γκούλας

12 Μαΐου 201420:00

Το γκούλας είναι ίσως το πιο γνωστό διεθνώς φαγητό της Ουγγαρίας. Δεν είναι ακριβώς σούπα, γιατί πρέπει να βγει με λίγο ζουμί, να είναι δηλαδή χυλωμένο. Το κρέας που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μοσχάρι και το συστατικό που δεν πρέπει να λείψει είναι η πάπρικα, το εθνικό μπαχαρικό των Μαγιάρων. 
Συστατικά

600 γρ. μοσχάρι κομμένο σε μικρούς κύβους
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φέτες μπέικον
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας γλυκιά πάπρικα
250 γραμμάρια πατάτες σε κύβους
½ κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 κουτάλι της σούπας ξύδι
250 γρ. κόκκινο κρασί
750 γρ. ζωμό βοδινού

Tρόπος παρασκευής συνταγής
Αφού ψιλοκόψουμε το μπέικον το τσιγαρίζουμε σε βαθιά κατσαρόλα με λάδι. Προσθέτουμε την πάπρικα.
Η σειρά του κρέατος τώρα. Το ροδίζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το ξύδι, το κρασί και το ζωμό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τις πατάτες, αλάτι και το πιπέρι καγιέν. Κλείνουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά. Το σερβίρουμε ζεστό.

Διάρκεια: 2 ώρες

Πηγή : lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr