Μωραΐτης: “Με καταδιώκει μια συμμορία, που δεν κατονομάζω” – Επίθεση σε Ξυνίδη, Δήμο Αβδήρων, Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης

14 Ιανουαρίου 201418:03

Με την διαπίστωση ότι είναι στόχος μιας «συμμορία» τα μέλη της οποίας δεν κατονομάζει και μετά την κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραΐτης, παραχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης, την αναβληθείσα πριν από καιρό, Συνέντευξη Τύπου, στην οποία διαμαρτυρήθηκε για τη σφράγιση του καταστήματος ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ. Γενικότερα εξαπέλυσε σοβαρές κατηγορίες αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις ονομάτισε τους αποδέκτες των καταγγελιών του.

Νωρίτερα κατέθεσε με το δικηγόρο Θανάση Πλεύρη, μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Ξάνθης ζητώντας διερεύνηση ποινικών ευθυνών για την υπόθεση της σφράγισης του καταστήματός του στην οποία αναφέρεται στο Δήμο Αβδήρων, τους υπαλλήλους και τους πολιτικούς προϊσταμένους και στην αναφορά του Σωκράτη Ξυνίδη που μνημονεύει το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για τις παρανομίες στο Κτήμα Πολιτεία. Συσχέτισε το χρόνο που κατατέθηκε, λίγο πριν τη δίκη Χατζηευαγγέλου, θεωρώντας ότι ήθελε να του ασκήσει πίεση για να μην καταθέσει στη δίκη. («διώχθηκα πολιτικά για να μην καταθέσω, εκβιάστηκα από επίορκους υπαλλήλους» είπε χωρίς να κατονομάσει)

moraitis plevris efstratiou Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ χαρακτήρισε  “χαλκευμένο και παράνομο”  το πόρισμα του Σώματος και επιτέθηκε στην Προϊσταμένη του Περιφερειακού Γραφείου Κατερίνα Αλεξανδρίδου που το συνέταξε, αναφέροντας ότι σύμφωνα με πληροφορίες του, ο αδερφός της έχει υπηρετήσει στο πολιτικό γραφείο του Σ. Ξυνίδη, την περίοδο που ήταν Υπουργός. Παρόλα αυτά, απέφυγε να κατονομάσει ως μέλος αυτής της αόρατης «συμμορίας» τον πρώην Υπουργό, αν και του επιτέθηκε για το γεγονός ότι ανάρτησε στο blog του την αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Ξάνθης για τις ενέργειες των υπηρεσιακών παραγόντων και ανέφερε πάνω από 10 φορές το όνομά του.

Από το 2008 αποφασίστηκε σε πολιτικό γραφείο δικών μου ανθρώπων η εξόντωσή μου

Υποστήριξε ότι από το 2008 μετά από συνάντηση που έγινε ένα βράδυ σε «πολιτικό γραφείο δικών του ανθρώπων» (ενδεχομένως φωτογραφίζει τον τότε Νομάρχη, με τον οποίο είχε συγκρουστεί για το θέμα) αποφασίστηκε η εξόντωσή του και ότι τότε παραιτήθηκε από Αντινομάρχης εξαιτίας των αποκαλύψεων για τις υπερβάσεις που υπήρχαν στο κέντρο Πολιτεία και έκτοτε νομιμοποίησε και ρύθμισε όλες τις εκκρεμότητές του. Σύμφωνα με το σενάριο το γραφείο όπου αποφασίστηκε η εξόντωσή του αντιπροσωπεύει συμφέροντα που είναι συγκοινωνούντα δοχεία με άλλα γραφεία στα οποία αποδίδει προσπάθεια εξόντωσής του !

Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι δεν τυγχάνει της ίδιας αντιμετώπισης με τους ανταγωνιστές του, που επίσης δεν κατονόμασε, κατηγορώντας ότι διαθέτουν μεγαλύτερες παρανομίες από τον ίδιο. Σε ότι αφορά στο πόρισμα ανέφερε ότι με δυσκολία δόθηκε στον ίδιο και ότι το Σώμα Ελεγκτών ενήργησε μετά από καταγγελία του Μ. Δραγουίδη.

Επίθεση και στο Δήμο Αβδήρων

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ τα έβαλε και με το Δήμο Αβδήρων, το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο για τη σφράγιση του καταστήματος ΚΤΗΜΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, κατηγορώντας τους ότι άσκησαν πολιτική πίεση προς τον Γεν. Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης προκειμένου να απορρίψει την –εκπρόθεσμη- προσφυγή του εναντίον της σφράγισης (με τη δήλωσή τους ότι θα παραιτηθούν αν δεν υπογράψει). Υποστήριξε ότι το κατάστημά του λειτουργεί νόμιμα και ότι πρέπει να επανέλθει στην προτέρα κατάσταση. Ο δικηγόρος Θανάσης Πλεύρης διευκρίνισε ότι η ποινική διερεύνησε δεν έχει σχέση με τη λειτουργία ή μη του καταστήματος, ενώ η διοικητική διαδικασία είναι στο στάδιο της αναμονής της απόφασης της αναστολής που ζήτησε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr