Μόνιμοι Υπάλληλοι, από ΑΣΕΠ, απολύθηκαν μέσω e-mail ! Σε τραγική κατάσταση το ΙΚΑ Ξάνθης

8 Φεβρουαρίου 201312:47

Σοκ έχει προκληθεί στους υπαλλλήλους του ΙΚΑ, οι οποίοι διορίστηκαν το 2010 μετά την επιτυχία τους στο διαγωνισμό 9Κ/2010 του ΑΣΕΠ, ενημερώθηκαν ότι απολύονται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και καλούνται να υπογράψουν την απόλυσή τους !Στο ΙΚΑ Ξάνθης πραγματοποιήθηκε απεργία και παρέμεινε κλειστό ενώ εργαζόμενοι, διεύθυνση και ΑΔΕΔΥ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου.

Ο εκπρόσωπος των εργαζoμένων Νίκος Καρβαγιώτης ανέφερε: «Σήμερα ζήσαμε μια βάρβαρη κατάσταση. Σήμερα στάλθηκαν με e-mail οι απολύσεις του προσωπικού. 7 στους 28 απολύονται.  Όπως καταλαβαίνετε, το προσωπικό μειώνεται κατά το 1/4 και πλέον η δυνατότητα να εξυπηρετούμνε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ είναι πολύ μικρή. Πλέον το 9μηνο που απαιτούνταν μέχρι σήμερα για την ολοκλήρωση μιας σύνταξης, θα μεγαλώσει επιπλέον.

Είναι αδύνατο να συνεδριάσουν οι επιτροπές ΚΕΠΑ για την πιστοποίηση των αναπήρων. Οι ασφαλισμένοι που ταλαιπωρούνται για την πιστοποίηση αναπηρίας μέχρι και 1 χρόνο, στο εξής θα χρειάζονται μέχρι και 2 χρόνια. Όλα αυτά θα έχουν αντανάκλαση στους πολίτες και θα υπάρξει τεράστια καθυστέρηση.  Όπως ανέφερε, οι 56.000 ασφαλισμένοι, θα πρέπει να εξυπηρετούνται στο εξής από 22 υπαλλήλους, αριθμός τραγικός.»

Σύμφωνα με το Χ. Ευστρατίου της ΑΔΕΔΥ, «Φτάσαμε να απολύονται εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, με αποτέλεσμα να καταρρακώνεται η δημόσια διοίκηση. Εφόσον το κράτος παίζει το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, εμείς προειδοποιούμε τους κυβερνητικούς βουλευτές ότι η ευθύνη για την ταλαιπωρία των πολιτών, βαρύνει την πολιτεία.

Εκ μέρους των εργαζομένων του διαγωνισμού 9Κ/2009 του ΑΣΕΠ, οι οποιοι είχαν διοριστεί αντί της Αγροτικής Τράπεζας – όπου υπέβαλαν αίτηση- στο ΙΚΑ χωρίς τη θέλησή τους, μίλησε η Κωνσταντινιά Τσαμπατανίδου  .: «Υπηρετούμε επί 1,5 χρόνο, έχουμε περάσει όλα τα εισαγωγικά σεμινάρια μονιμοποίησης και καλούμαστε να υπογράψουμε τις απολύσεις μας. Δεν θα το κάνουμε και ζητάμε από τους ασφαλισμένους να συμπαρασταθούν στο πρόβλημά μας. Από τη Δευτέρα, το κατάστημα Ξάνθης, που ήδη υπολειτουργούσε, θα είναι σε τραγική κατάσταση. Στην Ελλάδα του 2013 απολύονται εργαζόμενοι που είχαν περάσει στο ΑΣΕΠ, μέσω e-mail.

Οι υπόλοιποι εργαζόμενοι του ΙΚΑ, που παραμένουν στις θέσεις τους – όπως αναφέρει ο Aν. Διευθυντής Νίκος Ράπτης καθώς και ο υπάλληλος Παναγιώτης Κεχαγιάς- εκφράζουν φόβους ότι η κατάσταση από τη Δευτέρα θα είναι τραγική για εργαζόμενους και ασφαλισμένους ενώ η ποιότητα των υπηρεσιών και ο χρόνος θα υποστεί τεράστια υστέρηση, ζητώντας κατανόηση για όσα θα ακολουθήσουν.  Συνολικά 35 άτομα απολύονται σε όλη την Περιφέρεια και 450, συνολικά σε όλη τη χώρα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr