mixelakis_eve

Γ. Μιχελάκης στην Ξάνθη: Η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση.

29 Απριλίου 201215:30

mixelakis_eveΣυνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ξάνθη παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης. 

Ο Γιάννης Μιχελάκης διερωτήθηκε ποιος είναι αυτός που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, αναφερόμενος στο δίλημμα της επιλογής στην κάλπη των εκλογών της 6ης Μαίου. Κατηγόρησε ευθέως το κόμμα του ΠΑΣΟΚ και τον Βαγγέλη Βενιζέλο προσωπικά, σημειώνοντας ότι αποτελεί τον συντάκτη του πρώτου μνημονίου που δέσμευσε τη χώρα εδώ και δύο χρόνια.

Η Ν.Δ. και ο Σαμαράς, σημείωσε, πίεζαν τότε για μέτρα και κυρίως για αναπτυξιακά μέτρα αλλά τότε δεν τα πήρε το ΠΑΣΟΚ ενώ τώρα έρχεται στις προτάσεις της Ν.Δ. Στόχος είναι να πάει η χώρα “σε ήρεμα και ασφαλή νερά” σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας της ΝΔ και στενό συνεργάτη του Προέδρου του κόμματος.

“Το ζητούμενο την επομένη των εκλογών είναι ποιο είναι το συμφέρον της χώρας. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να βρεθεί η κυβέρνηση που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση σε μια συμμαχία με την κοινωνία” υποστήριξε ο Γιάννης Μιχελάκης. «Το χάος και η ακυβερνησία είναι το τελευταίο που θα ήθελε κανείς για τη χώρα. Μια ισχυρή κυβέρνηση είναι αυτό που πρέπει να αναζητήσει η χώρα την επομένη των εκλογών” ανέφερε. Όπως σημείωσε, απαντώντας σε ερώτηση για τα μικρότερα κόμματα του δεξιού χώρου, τα κόμματα αυτά επενδύουν και τοκίζουν από το δικαιολογημένο θυμό και την οργή του κόσμου χωρίς ξεκάθαρη και ρεαλιστική πολιτική πρόταση.

Για την επιλογή του Γιώργου Πετράκη στο ψηφοδέλτια Επικρατείας της ΝΔ ανέφερε: ” Όσοι ασπάζονται τις αρχές και τις θέσεις της ΝΔ έχουν θέση. Η Ν.Δ. δεν είναι κλειστό κλάμπ αλλά ανοιχτό λαϊκό κόμμα” είπε και θυμισε ότι και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ  προσχώρησαν στο κόμμα ενώ ο Πρόεδρος Α. Σαμαράς κάλεσε σε πανστρατιά.

Για την πτώση των κομμάτων εξουσίας

Σε σχέση με την ραγδαία πτώση των ποσοστών των μεγάλων κομμάτων και, ειδικότερα της Ν.Δ., σημείωσε: “Είναι δίκαια οριγσμένη και θυμωμένη η κοινωνία. Ορισμένοι προσπαθούν να σπεκουλάρουν και είναι πολιτικά ανήθικο να προσπαθούν να εκμεταλευτούν την οργή του κόσμου. Ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί είναι να μείνει ακυβέρνηση η χώρα μετά τις εκλογές. Ο κόσμος καταλαβαίνει και ακούει, παρά τις αντιρρήσεις του και τις αμφιβολίες. Το πολιτικό σύστημα έχει κάνει τα λάθη του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η χώρα πρέπει να μείνει ακυβέρνητη” είπε και αναφέρθηκε με αρνητικό τρόπο στα σενάρια συνεργασίας μεταξύ κομμάτων της Αριστεράς .

Για τη Θράκη και την ανάπτυξη

Βλέπουμε κουφάρια δέντρων, όπου πηγαίνουμε», σημείωσε αναφερόμενος στη Θράκη και προέταξε ως κίνητρο τις φορολογικές ελαφρύνσεις. «Όταν τα προτείναμε αυτά, κάγχαζαν αντί να τα κουβεντιάζουν», όμως τώρα που τα παραδέχτηκε το ΠΑΣΟΚ και συζητά, «η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο» ανέφερε και επεσήμανε την αρνητικότητα του κράτους απέναντι σε πολλές επενδύσεις, τις προτάσεις της ΝΔ για τον οικοδομικό κλάδο και μια σειρά από άλλες προτάσεις. Αναφέρομενος στις ΕΟΖ, ειδικότερα, υποστήριξε ότι αν το ΠΑΣΟΚ είχε κουβεντιάσει τις προτάσεις της ΝΔ, πολλές βιομηχανίες θα είχαν σωθεί.

Στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ξάνθης Αλέξανδρος Κοντός, Γεωργία Ανδρέου, Σάκης Κριτσίνης, Αδνάν Πετσενίκ και Σιαμπάν Μαντάκ  και ο Υποψήφιος Βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Πετράκης.

Ομιλία στο ΕΒΕ μετά.

Μετά τη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Μιχελάκης προήδρευσε σύσκεψης της ΝΟΔΕ και των υποψηφίων βουλευτών ενώ πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΒΕ.
mixelakis_eve_2mixelakis_xanthi_1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr