Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: Νέες δουλειές, μείωση φόρων, στήριξη των αδυνάτων

16 Σεπτεμβρίου 201720:49

«Είµαστε εδώ για να δηµιουργήσουµε µια νέα Ελλάδα υγιή, δυνατή, υπερήφανη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης, παρουσιάζοντας το όραμά του για την Ελλάδα του αύριο, είπε ότι περιλαμβάνει δουλειές για τους πολλούς, μείωση φόρων και προστασία των αδυνάτων. 

«H Ελλάδα που εγώ οραµατίζοµαι είναι ένας κόσµος που ανατέλλει, όχι µια χώρα που δύει.Δεν έχω στο νου µου µόνο αριθµούς και δείκτες. Έχω πρώτα από όλα ανθρώπους» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Απευθύνομαι σε όλους τους Έλληνες, που απαιτούν οι πολιτικοί να λένε την αλήθεια».

«Είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα χρειάζονται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές μιας πραγματικότητας που τους αποκλείει. Το ξέρω πως μέσα μας όλοι το πιστεύουμε. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από την Αμερική μέχρι Αυστραλία» υπογράμμισε.

«Οι Έλληνες δεν αξίζει να ζούμε στη μιζέρια, την απογοήτευση και τη διαρκή φτωχοποίηση» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε τους ανθρώπους της κυβέρνησης να κάνουν στην άκρη, καθώς «δεν ξέρουν, δεν θέλουν και δεν μπορούν».

«Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι θερμοκήπιο ανικανότητας και αναξιοκρατίας» προσέθεσε, ενώ σχολίασε με νόημα ότι «η νέα Ελλάδα δεν μπορεί να είναι το κακέκτυπο μίας λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας».

«Η διαφύλαξη της ασφάλειας είναι προϋπόθεση ελευθερίας» ανέφερε σχετικά με τα ζητήματα του ποινικού εγκλήματος, της τρομοκρατίας και του «άβατου των Εξαρχείων», όπως το χαρακτήρισε, την ώρα που την ομιλία του παρακολουθούσαν, πλην των παραγωγικών φορέων, οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, καθώς και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

«”Βλέπω τη ζωή μου να περνά μπροστά μου σαν ταινία και να μην μπορώ να κάνω τίποτα, μου είπε ένας άνεργος στο Περιστέρι”» είπε ο κ. Μητσοτάκης, απαντώντας του δημόσια από το βήμα του Βελλιδείου ότι «είμαστε εδώ για να κάνουμε ακριβώς ό,τι χρειάζεται, ώστε οι άνθρωποι να μην είναι θεατές στην ίδια τους τη ζωή». 

«Δεν μας αξίζει να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευόμενων μάγων. Εκείνοι που έταζαν να σκίσουν τα μνημόνια τώρα τάζουν επενδύσεις. Όσο ήταν αλήθεια το ένα τόσο θα είναι και το άλλο» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για το σχέδιό του για την Ελλάδα, τόνισε: «Αυτή δεν είναι η Ελλάδα που θέλουμε, που αξίζουμε που εγώ οραματίζομαι. Οραματίζομαι μια ευημερούσα χώρα. Με πραγματική ελευθερία. Σε αυτή την Ελλάδα οι άξιοι επιβραβεύονται και οι αδύναμοι υπερασπίζονται. Όταν λέω για μεταρρυθμίσεις, έχω στο νου μου τη δημόσια υπάλληλο που μου είπε: “Γιατί να δουλέψω περισσότερο, όταν ο μισθός μου θα είναι ο ίδιος;”. Αυτούς έχω στο μυαλό μου όταν μιλάω για αξιοκρατία παντού».

«Πιστεύουμε -και δεν το κρύβουμε- στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως είπε, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ, όταν αναλάβει την εξουσία, θα είναι εκείνο για την αναδιοργάνωση της λειτουργίας της κυβέρνησης και της ανώτατης διοίκησης.

«Δεσµεύοµαι για δραστική απλοποίηση φορολογικής νοµοθεσίας, µε εγγύηση ότι ο νέος φορολογικός νόµος δεν θα αλλάξει για τουλάχιστον µία πενταετία» είπε, ενώ το τρίτο νομοσχέδιο θα αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης επιχειρήσεων και επενδύσεων.

«Απόλυτη προτεραιότητα για τη νέα κυβέρνηση θα είναι η ταχύτατη υλοποίηση των σχεδιασµένων ιδιωτικοποιήσεων, ειδικά των εμβληματικών επενδύσεων στο Ελληνικό και στις Σκουριές» υπογράμμισε.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr