Μυστήριο με την υγεία του Κιμ Γιονγκ Ουν

21 Απριλίου 202012:11

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν κινδυνεύει σοβαρά ύστερα από χειρουργική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη σύμφωνα με αξιωματούχο της χώρας που φέρεται να έχει άμεση γνώση του θέματος, ενώ άλλος αξιωματούχος των ΗΠΑ δηλώνει στο CNN τη Δευτέρα ότι η ανησυχία για την υγεία του Κιμ είναι βάσιμη, οι ΗΠΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις των πληροφοριών, αλλά η σοβαρότητα είναι δύσκολο να εκτιμηθεί.

Ο Κιμ δεν παρέστη πρόσφατα τον εορτασμό γενεθλίων του παππού του στις 15 Απριλίου, γεγονός που προκάλεσε εικασίες για την κατάσταση της υγείας του, καθώς είχε εμφανιστεί δημοσίως τέσσερις ημέρες πριν σε κυβερνητική συνάντηση.

Η Daily NK, διαδικτυακή εφημερίδα που εδρεύει στη Νότια Κορέα και επικεντρώνεται στη Βόρεια Κορέα, αναφέρει ότι ο Κιμ υπεβλήθη σε επέμβαση για την καρδιά του στις 12 Απριλίου λόγω υπερβολικού καπνίσματος, παχυσαρκίας και υπερβολικής εργασίας. 

Λέει ακόμη πως το μεγαλύτερο μέρος της ιατρικής ομάδας που παρακολουθεί την εξέλιξη της υγείας του ηγέτη της Βόρειας Κορέας αποχώρησε στις 19 Απριλίου και κάποιοι ιατροί παρέμειναν για να επιβλέπουν την κατάσταση ανάρρωσής του.

Το αμερικανικό CNN δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες, ενώ κυβερνητικές πηγές στη Νότια Κορέα διέψευσαν ότι είναι βαριά άρρωστος. 

 

 

L&O

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr