Μειώνονται οι δομές σε έξι υπουργεία – Νέα οργανογράμματα

2 Μαρτίου 201314:30

Άπαντες στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται σε εγρήγορση εν’ όψει του ραντεβού της Δευτέρας με το κλιμάκιο της Τρόικας…

Μάλιστα ο υπουργός Αντώνης Μανιτάκης έβαλε τέλος στα σενάρια για απολύσεις στο Δημόσιο.
«Έχουμε επιτελέσει τις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει. Έχουμε εκπληρώσει αυτά που χρειάζεται η διοικητική μεταρρύθμιση, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της Task Force» ανέφερε σε δήλωσή του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», κατά τη χθεσινή σύσκεψη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, εγκρίθηκαν τα νέα οργανογράμματα για τη μείωση των δομών έξι υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά φορέων.

Πρόκειται για τα υπουργεία Εξωτερικών, Εσωτερικών, Υγείας, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Ανάπτυξης, καθώς και την πρώην Γενική Γραμματεία Τύπου. Στα έξι υπουργεία και τους φορείς, το ποσοστό μείωσης των δομών κυμαίνεται από 32% έως 50%, ενώ εκτιμάται ότι η δημοσιονομική δαπάνη για τη λειτουργία τους θα μειωθεί κατά 7%-16%.

Στο πλαίσιο της μείωσης των δομών των υπουργείων προβλέπεται μεταξύ άλλων ο ανασχεδιασμός των υπηρεσιών με τη χρήση της πληροφορικής και η μετεγκατάσταση ή συστέγαση υπηρεσιών προκειμένου να μειωθούν τα λειτουργικά έξοδα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, προσεχώς ξεκινάει η «δεύτερη φάση» που αφορά την υλοποίηση των νέων οργανογραμμάτων, ενώ στόχος είναι η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί εντός του Μαρτίου.

Το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων αναμένεται να ενταχθεί στη δεύτερη φάση της κινητικότητας, η οποία αφορά τη μετακίνηση συνολικά 25.000 εργαζομένων στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του έτους.

Το θέμα πάντως της μείωσης του αριθμού των εργαζομένων στο Δημόσιο βρίσκεται ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα και θα αποτελέσει τον κεντρικό άξονα της συνάντησης της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα.
Πολλά είναι τα στελέχη του υπουργείου που εμμένουν κατηγορηματικά ότι δεν τίθεται ζήτημα απολύσεων.

Πηγή : newsbomb.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr