Μήνυμα του βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν για την 17 Νοέμβρη με αναφορές που αλλού, σε “μειονότητα”

17 Νοεμβρίου 201912:15

17η Νοεμβρίου 1973…

46 χρόνια μετά και ο συμβολισμός του Πολυτεχνείου παίρνει νέα νοήματα σε έναν κόσμο που αλλάζει πολύ γρήγορα.

Ψωμί για την καταπολέμηση των ανισοτήτων και της φτώχειας.

Παιδεία για να δώσουμε ξανά ευκαιρίες σε όσους τις έχουν ανάγκη. Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση είναι ο νέος βατήρας κοινωνικής κινητικότητας.

Ελευθερία γιατί το πανεπιστήμιο ήταν και πρέπει πάντα να είναι χώρος ακαδημαϊκής εξέλιξης, ελεύθερης διακίνησης ιδεών και Δημοκρατίας.

Εμείς ως Κίνημα Αλλαγής, θέλουμε ανοιχτά τα Πανεπιστήμιά μας, χώρους ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου, ασφαλή για τους φοιτητές και την ακαδημαϊκή κοινότητα και είμαστε απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας, που ταλανίζουν την Ανώτατη Παιδεία. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο εν όψει των εκδηλώσεων της  επετείου του Πολυτεχνείου, χρειάζεται ευθύνη, ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση.  

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώσει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Πρέπει να αντιμετωπιστούν οι παράνομες πράξεις χωρίς εικόνα αστυνομοκρατίας. Δυστυχώς σήμερα στα ΑΕΙ υπάρχουν έντονα φαινόμενα βίας και ανομίας, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται οι χώροι τους για παντελώς άσχετες και μάλιστα παράνομες δραστηριότητες. Ο σεβασμός του Πανεπιστημιακού Ασύλου αλλά και του ίδιου του Δημόσιου Πανεπιστήμιου απαιτεί την αντιμετώπιση αυτών των καταστάσεων.

Να τονίσω δε ιδιαιτέρως πως από το σκοτεινό καθεστώς της δικτατορίας δεν εξαιρέθηκε και η Θράκη καθώς και η μειονότητα που βρίσκεται στους κόλπους της. H Ξάνθη την περίοδο της επταετίας του δικτατορικού καθεστώτος δεν διέφερε σε τίποτε από τις υπόλοιπες επαρχιακές πόλεις καθώς οι περιορισμοί των ελευθεριών και έκφρασης όπως και οι εν γένει διακρίσεις, ήταν όμοιες με την υπόλοιπη χώρα

Η κατοχύρωση της Ακαδημαϊκής ελευθερίας στην έρευνα και την διδασκαλία, καθώς και η ελεύθερη διακίνηση των ιδεών στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είναι για εμάς ΑΡΧΕΣ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr