Μίνι σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα 25-26 Ιουνίου

18 Ιουνίου 201513:00

Σε μίνι Σύνοδο, με τη συμμετοχή όλων των καθοριστικών για τη λήψη αποφάσεων μερών, δηλαδή της Γερμανίδας Καγελαρίου, Αγκελας Μέρκελ, του Γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, των επικεφαλής της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στις 25 και 26 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, προσανατολίζεται η Ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία, ώστε να γίνει μία ύστατη προσπάθεια για την αίσια κατάληξη του ελληνικού ζητήματος.

Η σχετική απόφαση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ελήφθη υπό την πίεση που διαμορφώνει η εκπνοή της παρατάσης του τρέχοντος προγράμματος στο τέλος του μήνα. Στο ενδιάμεσο, μετά και τη χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Γιουνκέρ, θα καταβληθεί προσπάθεια να κλείσουν κατά το δυνατόν περισσότερα ζητήματα και να γεφυρωθούν οι διαφορές, να προσεγγίσουν οι δύο πλευρές σε μία συμφωνία. Ανάλογα με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων, η πολιτική ηγεσία της Ε.Ε. θα λάβει τις κρίσιμες αποφάσεις, είτε στην κατεύθυνση τελικής προσέγγισης, είτε, εφόσον οι εξελίξεις δεν το καταστήσουν εφικτό, για την επόμενη ημέρα της Ελλάδας, που έχει καταστήσει σαφές ότι χωρίς συμφωνία δεν πρόκειται να πληρώσει την δόση προς το ΔΝΤ.

Υπό το πρίσμα αυτό, δεν είναι καθόλου τυχαίες οι χθεσινές δηλώσεις του Αυστριακού καγκελάριου, Βέρνερ Φάιμαν, στην Αθήνα, οποίος έθεσε την Σύνοδο Κορυφής της επόμενης εβδομάδας ως ορόσημο για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων, για τις οποίες τόνισε ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν.

Πηγή: kathimerini.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr