milopita-skepasti

Μηλόπιτα σκεπαστή

3 Δεκεμβρίου 201211:00

milopita-skepastiΠεριγραφή συνταγής

Κάθε μπουκιά και μια μυρωδάτη έκπληξη!!! Τα μήλα με τη βοήθεια του βουτύρου λιώνουν στο εσωτερικό τους, αλλά παραμένουν τραγανά και κρατάνε το άρωμά τους! Υπέροχο γλυκό για τον πρωινό καφέ ή το απογευματινό τσάι!

Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

Χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ, μέχρι να αφρατέψει

Προσθέτουμε το αλεύρι και πλάθουμε με τα χέρια τη ζύμη

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα και φτιάχνουμε με τα χέρια μια ομοιόμορφη, μαλακή ζύμη.

Τη χωρίζουμε σε 2 ίσα μέρη.

Ανοίγουμε το 1 φύλλο σε πάχος περίπου 1 εκ. και το στρώνουμε σ΄ ένα βουτυρωμένο ταψάκι, καλύπτοντας τα τοιχώματά του γύρω-γύρω.

Με ένα πινέλο βουτυρώνουμε το φύλλο και το πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα από τις 2 ζάχαρες.

Απλώνουμε ομοιόμορφα τα μήλα, τα αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη και την κανέλα.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, στρώνουμε τον γύρο του ταψιού ομοιόμορφα και πιέζουμε, ώστε να κολλήσει καλά η πίτα με τα μήλα.

Αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου

Διάρκεια: 20′ προετοιμασία & 40′ ψήσιμο

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ. βούτυρο σκληρό σε κυβάκια & λίγο ακόμα για το άλειμμα

1/2 φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο

10 μήλα της αρεσκείας μας κομμένα σε φέτες

100 γρ. ζάχαρη καστανή

100 γρ. ζάχαρη λευκή

1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

1 κρόκος αβγού

Πηγή: lovecooking.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr