Μίλησε ο Μελισσόπουλος -θέλει την Ξάνθη κέντρο των ρομπότ

27 Φεβρουαρίου 201918:35

Με ανακοίνωση του, ο συνδυασμός “Ξάνθη για Όλους”, αναφέρει ο ηγέτης της παράταξης Σάββας Μελισσόπουλος ήταν με τα στην First Lego League, ενώ ταυτόχρονα ανέφερε πως η Ξάνθη θα γίνει το κέντρο της περιφέρειας στην εκπαιδευτική ρομποτική.

Αναλυτικά το δελτίο 

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ταξίδι της ρομποτικής της First Lego League συνεχίστηκε στο Αμοιρίδιο Κλειστό Δημοτικό Στάδιο με συμμετοχή ομάδων παιδιών της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Πρόκειται για τα προκριματικά του μεγαλύτερου Πανελλήνιου διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Έρευνας και Καινοτομίας για παιδιά που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Π. Παυλόπουλου.

Την διοργάνωση επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Σάββας Μελισσόπουλος, συνοδευόμενος από μέλη της Κίνησης «ΞΑΝΘΗΣ για ΌΛΟΥΣ», εντυπωσιάστηκε με την αθρόα συμμετοχή των παιδιών, και θαύμασε τη ζωντάνια και την καινοτόμο σκέψη, τις γνώσεις και την ικανότητα συνεργασίας, την ευελιξία και την ευρηματικότητα των μικρών παιδιών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό.

Όραμα της Δημοτικής Κίνησης “ΞΑΝΘΗ για ΌΛΟΥΣ” είναι η ενδυνάμωση του θεσμού και η προσπάθεια να γίνει η Ξάνθη το κέντρο της περιφέρειας στα αντικείμενα της εκπαιδευτικής ρομποτικής, των νέων τεχνολογιών και φυσικών επιστημών (SΤEM: Science, Technologies, Engineering, Mathematics) για παιδιά και εφήβους. Το τρίπτυχο Δήμος Ξάνθης, Πολυτεχνική Σχολή Ξάνθης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και Αμερικανική Γωνιά Ξάνθης(που υποστηρίζεται από το Μορφωτικό Τμήμα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα), παρέχει όλα τα εχέγγυα για την επιτυχία του εγχειρήματος.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr