Μίλησαν τα πολιτικά κεφάλαια της Ξάνθης – Κατάλαβαν το “εφ όσον” του Μέτιου;

8 Σεπτεμβρίου 201722:48

Μια απορία την έχουμε, γιατί στον ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης προσπαθούν να μας πείσουν ότι με δυσκολία φτάνουν την μετριότητα στην πολιτική ενώ έχει αποδειχθεί ακόμα και από το ίδιο τους κόμμα, το οποίο, παρ όλο που η Ξάνθη είχε τα μεγαλύτερο ποσοστό στις εκλογές, έβγαλε τρεις βουλευτές (ο ένας κατά λάθος) δεν τους έδωσαν ούτε τα κλειδιά από το parking της Βουλής. 

Έτσι λοιπόν για ακόμα μια φορά θέλησαν να το επιβεβαιώσουν και με δελτίο τύπου που απέστειλαν σε όλα τα ΜΜΕ της πόλης (μπεκρουλίδικα, συνταξιουλιδικα, φασιστουλίδικα) κάνουν επίθεση στον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης ο οποίος δεν αναφέρθηκε και με τα καλύτερα λόγια για την Σιδηροδρομική Εγνατία.

Στο δελτίο τύπου οι Τιτάνες της Πολιτικής ζωής της Ξάνθης αναφέρονται και υιοθετούν μια φράση του Περιφερειάρχη η οποία αναφέρει: “…ενός έργου πραγματικά μεγάλου και σημαντικού που εφόσον πραγματοποιηθεί”, δηλαδή, δεν υπογράφηκε συμφωνία ώστε να γίνει το έργο, έχει ο θεός των άθεων του ΣΥΡΙΖΑ και βλέπουμε. Μάλιστα το Xanthipress σε άρθρο του εξηγεί γιατί η Σιδηροδρομική Εγνατία δεν θα γίνει ποτέ (διαβάστε εδώ)

Και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης θεωρεί του Ξανθιώτες όλους κεραυνοβολημένους ΑΝΕΛ, απέστειλε το παρακάτω δελτίο τύπου στο οποίο έβαλε και ατάκα για να κάνει εντύπωση

Απουσίασε ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης από την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας  για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας. «…ενός έργου πραγματικά μεγάλου και σημαντικού που εφόσον πραγματοποιηθεί θα συμβάλει ουσιαστικά  στην ανάπτυξη της Περιφέρειας και της ευρύτερης περιοχής, Βόρειας Ελλάδας και Βαλκανίων», όπως είπε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Χ. Μέτιος.

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το σπουδαίο έργο και πρόσθεσε ότι στηρίζει την υλοποίηση του έργου αναμένοντας την υπογραφή των συμβάσεων. Ένα έργο που προβλέπει τη σύνδεση 3 λιμανιών της Β. Ελλάδας, ( Θεσ/νίκης, Καβάλας, Αλεξ/λης) με τα λιμάνια  Μπουργκάς, Βάρνας και Ρούσε.

Προφανώς οι πολιτικές εκτιμήσεις του Περιφερειάρχη και του Αντιπεριφερειάρχη βρίσκονται σε …διάσταση. Ο πρώτος με ευθύνη απέναντι στον τόπο, επιδεικνύοντας στοιχειώδη πολιτική ευθυκρισία και πολιτισμό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης, όμως, κάθισε στο γραφείο του, από το οποίο… δεν πέρασε κανείς 3 χρόνια τώρα, προφανώς δεν πέρασαν ούτε οι κυβερνητικοί ιθύνοντες του δικού του κομματικού χώρου και κουτσοπορεύεται με τα υπόλοιπα των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως δηλώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αναλογίζεται για το μέγεθος του έργου της Σιδηροδρομικής Εγνατίας που απαιτεί χρόνο, χρήμα, προγραμματισμό και άπειρες αδειοδοτήσεις. Διαπιστώνει με απόγνωση το μέγεθος της γραφειοκρατίας, πριν πατήσει το πλήκτρο του υπολογιστή του! 

«Πού να μπλέκεις τώρα», προσθέτουμε εμείς!

Ασφαλώς μέσα στο κλίμα της  απίστευτης πολιτικής ένδειας, της  ανυπαρξίας και της μη  ανάληψης οποιασδήποτε πρωτοβουλίας για κάτι σημαντικό και χρήσιμο για τον τόπο, πέρα από τις εργολαβικές διεκπεραιώσεις των γνωστών δρόμων, προβαίνει σε σημαντικές διαπιστώσεις. Τόσες δεκαετίες κατοχής του κράτους από τις κυβερνήσεις του δικού του κομματικού χώρου, και των συμμάχων τους εσχάτως, κληροδότησαν την έλλειψη οραματισμού και αναποτελεσματικότητας στην πραγματοποίηση έργων, μεγάλων και σημαντικών για το Δημόσιο συμφέρον.

Απέναντι στην πολιτικά μίζερη στάση αντιπαρατάσσουμε γεγονότα. 

  • Ιονία Οδός,
  • Ολυμπία Οδός,
  • Μετρό Θεσ/νίκης,
  • Έργα τελματωμένα που η κυβέρνηση της Αριστεράς ολοκληρώνει, ξεπερνώντας τη γραφειοκρατία, τα προσκόμματα, την έλλειψη του πακτωλού χρημάτων που διέθεταν οι δικές σας κυβερνήσεις. Ολοκληρώνει και παραδίδει στον ελληνικό λαό. Δεν  δικαιολογεί την αναποτελεσματικότητα όταν πρόκειται για το δημόσιο συμφέρον. 

κε Αντιπεριφερειάρχα σας έχουμε ένα νέο. Το τρένο θ α σφυρίξει τρεις φορές!

Από το Γραφείο Τύπου

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο [email protected]