_Milanese

Κοτόπουλο Milanese

28 Ιουλίου 201118:28

_MilaneseΠρόκειται για κοτόπουλο πανέ. Είναι ιταλική συνταγή, όπως δηλώνει και το όνομα, και δίνει ένα τραγανό, νοστιμότατο και λεπτό αποτέλεσμα.


Η λογική του παναρίσματος είναι η ίδια: αλεύρι, αυγό, γαλέτα. Οι ιδιαίτερες όμως πινελιές κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Είναι μια συνταγή που αξίζει να τη δοκιμάσετε, γιατί θα τη λατρέψουν όλοι.


ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα

3 φιλέτα στήθη κοτόπουλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
μια χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
γαλέτα για πανάρισμα
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πάρτε τα στήθη του κοτόπουλου και κόψτε τα εγκάρσια με ένα μαχαίρι δημιουργώντας από κάθε ένα στήθος δύο ίδιου μεγέθους, αλλά λεπτότερα.
Απλώστε μεμβράνη σε έναν πάγκο. Τοποθετήστε πάνω ένα στήθος κοτόπουλου, με ένα άλλο κομμάτι μεμβράνης σκεπάστε το και χτυπήστε το μαλακά με κάτι βαρύ (ακόμα και με ένα μπρίκι) να έρθει να απλώσει. Γυρίστε το και από την άλλη πλευρά και επαναλάβατε. Κάντε το ίδιο για όλα τα στήθη. Αλατοπιπερώστε τα.
Σε ένα ρηχό σκεύος χτυπήστε τα αυγά και σε ένα άλλο βάλτε αλεύρι. Σε ένα τρίτο αναμείξτε τη γαλέτα, το τυρί, το μαϊντανό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά.
Φτιάξτε μια γραμμή παραγωγής βάζοντας πρώτο στη σειρά το σκεύος με το αλεύρι, δεύτερο τα αυγά και τρίτο το μίγμα της γαλέτας. Πάρτε ένα-ένα τα στήθη και περάστε τα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και τέλος από τη γαλέτα. Σιγουρευτείτε κάθε φορά ότι και οι δύο πλευρές καλύπτονται καλά από κάθε υλικό.
Τηγανίστε τα σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα και γίνουν τραγανά. Βάλτε τα πάνω σε χαρτί κουζίνας να απομακρυνθεί το περιττό ελαιόλαδο.

Tip: -Τηγανίστε τμηματικά τα στήθη, χωρίς να φορτώνετε το τηγάνι, γιατί έτσι πέφτει η θερμοκρασία του ελαιόλαδου και δεν ψήνονται σωστά.
-Μέχρι να τηγανιστούν και να σερβιριστούν όλα τα στήθη, κρατήστε τα ήδη τηγανισμένα ζεστά στο φούρνο στους 100οC.
-Ο τέλειος συνδυασμός είναι βέβαια με σπιτικά τσιπς πατάτας. Αν όμως θέλετε κάτι πιο ελαφρύ συνοδεύστε τα με σαλάτα ρόκας.
-Η δοσολογία της συνταγής είναι πολλή μετριοπαθής όσον αφορά τον αριθμό. Επειδή όλοι τρελαίνονται στο σπίτι μου για τα εν λόγω, υπολογίζω τουλάχιστον 2 κομμάτια στον καθένα, δηλαδή 1 ολόκληρο στήθος ανά άτομο προτού μοιραστεί στα 2.

Αλίκη Μάρα
Οινολογία- Γευσιγνωσία- Art of living

http://www.yumm.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr