Μικτά συνεργεία Αστυνομίας και Υγειονομικού για το κάπνισμα στα καφέ-μπαρ της περιοχής. Θα ενταθούν ακόμη περισσότερο

23 Ιανουαρίου 201408:30

Με τη δημιουργία μικτών συνεργείων που θα αποτελούνται από προσωπικό της Διεύθυνσης Υγείας της Περιφέρειας και της Αστυνομίας, θα ενταθούν τα επόμενο διάστημα οι έλεγχο για το κάπνισμα σε καφενεία, καφετέριες και μπαρ.

Παρότι ήδη, από τις πρώτες παραβάσεις που βεβαίωσε η Αστυνομία, έχει επέλθει πλήρης εφαρμογή της απαγόρευσης του καπνίσματος, ο σχεδιασμός των αρμόδιων υπηρεσιών προβλέπει μεγαλύτερη συνχότητα ελέγχων.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι τις απογευματινές ώρες θα υπάρχουν μικτά συνεργεία που θα ελέγχουν τα καταστήματα ενώ τις νυχτερινές ώρες θα ενεργούν μόνο οι άνδρες της Αστυνομίας. Ήδη, πάντως, μέχρι στιγμής η τήρηση της απαγόρευσης είναι σχεδόν καθολική στο κέντρο της πόλης, μετά τις πρώτες εφόδους της αστυνομίας και οι πελάτες πειθαρχούν απόλυτα στις υποδείξεις των ιδιοκτητών, βγαίνοντας έξω ακόμη και αν πρόκειται για ένα μπαρ τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι στο XanthiPress. gr, τα πρόστιμα είναι μεγαλύτερα για τους περιφερειακούς οικισμούς, όπου τα πρόστιμα για τα καστήματα φτάνουν τα 600 ευρώ, αντί των 500 ευρώ που ισχύουν για τα καταστήματα της πόλης.

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr