Μίκης Θεοδωράκης: Δεν φτιάχνω κόμμα, έκανα το χρέος προς την πατρίδα

3 Μαρτίου 201323:59

Διαψεύδει τις φήμες πως ετοιμάζεται να αναλάβει πολιτική πρωτοβουλία ο σπουδαίος Ελληνας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, βάζοντας έτσι τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών.

Με ανακοίνωσή του στην ιστοσελίδα του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών «Σπίθα» ο Μίκης Θεοδωράκης δηλώνει μεν πρόθυμος να στηρίξει πρωτοβουλίες με στόχους παράλληλους με εκείνους της «Σπίθας», ωστόσο δεν προτίθεται να κινηθεί προς τη δημιουργία κόμματος.

Υπογραμμίζει, ταυτόχρονα, ότι έχει εκπληρώσει το χρέος του προς τον λαό και την πατρίδα και εύχεται να βρεθεί μια δύναμη που θα εμπνεύσει ξανά.

Αναλυτικά η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη:

«Θα ήθελα να δηλώσω ότι είμαι πάντα πρόθυμος και έτοιμος να υποστηρίξω οποιαδήποτε κίνηση πολιτών με στόχους παράλληλους με εκείνους του Κ.Α.Π. (Σπίθας). Επειδή έχει ακουστεί ότι πρόκειται να πάρω πολιτική πρωτοβουλία είτε μόνος είτε μαζί με άλλους, πρέπει να πω, ότι κάτι τέτοιο είναι τελείως έξω από τις προθέσεις μου. Ο,τι είχα να πω, το είπα και ό,τι έπρεπε να πράξω, το έπραξα.

Πιστεύω ότι έχω εκπληρώσει το Χρέος μου προς τον Λαό και την Πατρίδα μου. Και εύχομαι να βρεθεί το συντομότερο εκείνη η δύναμη που θα εμπνεύσει τον Λαό και θα τον πείσει να αγωνιστεί σύσσωμος για να σωθεί η Πατρίδα μας».

Πηγή:iefimerida.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr