Μια μεγάλη αγκαλιά για το Γηροκομείο της Ξάνθης. Σημαντική για άλλη μια χρονιά η βοήθεια των Ξανθιωτών

9 Απριλίου 201502:12

-Ολοκληρώθηκε με επιτυχία για 4η συνεχή χρονιά ο Ραδιο-Μαραθώνιος Αγάπης για την ενίσχυση του Ιδρύματος

-Συμμετείχε ο ηλεκτρονικός και έντυπος Τύπος της Ξάνθης ενώ μεταδόθηκε ζωντανά και μέσα από το διαδίκτυο

 

Τα φιλανθρωπικά τους αντανακλαστικά επέδειξαν για ακόμη μια χρονιά, εμπράκτως, πολίτες και φορείς της Ξάνθης αλλά και ευρύτερα της Περιφέρειας ΑΜΘ, συμμετέχοντας στο Ραδιο-Μαραθώνιο Αγάπης που διοργανώθηκε τη Μεγάλη Τετάρτη για την ενίσχυση του Γηροκομείο.

 

Πρόκειται για μια δράση, που πλέον έχει μετατραπεί σε θεσμό, που φέτος συμπλήρωσε αισίως 4 χρόνια ζωής και στόχο έχει την οικονομική ενίσχυση του πολύπαθου Ιδρύματος της Ξάνθης, που τα τελευταία χρόνια έχει πληγεί βάναυσα από την οικονομική κρίση αντιμετωπίζοντας πολλά και σημαντικά προβλήματα.

 

marathonios-xanthi2

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, σχεδόν στο σύνολό του ο ηλεκτρονικός και έντυπος Τύπος της περιοχής – βάζοντας ο καθένας το δικό του λιθαράκι – συμμετείχε στο εγχείρημα που διοργανώθηκε από το Γηροκομείο και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ξάνθη FM100. Συνολικά 9 ραδιόφωνα (ειδησεογραφικά και μουσικά) με έδρα την Ξάνθη, ένωσαν τις φωνές τους αναμεταδίδοντας το πρόγραμμα του Ραδιο-Μαραθωνίου από τις 09.00 το πρωί μέχρι και τις 16.00 το μεσημέρι, ενώ παράλληλα ο Μαραθώνιος μεταδόθηκε τόσο τηλεοπτικά όσο και διαδικτυακά μέσω live streaming.

Οι πολίτες είχαν την δυνατότητα να εκφράσουν την αγάπη τους και τη στήριξή τους στο Ίδρυμα, προσφέροντας χρήματα, υλικά αγαθά ή ακόμη και υπηρεσίες καθ’ όλη τη διάρκεια του Ραδιο-Μαραθωνίου, ενώ παράλληλα εθελοντές ξεχύθηκαν μέσα στην πόλη με κουμπαράδες συγκεντρώνοντας αντίστοιχες προσφορές. Πέραν των παραπάνω, η διοίκηση του Γηροκομείου μερίμνησε για την τοποθέτηση κουμπαράδων σε επιλεγμένα σημεία και καταστήματα ώστε να δίνεται η δυνατότητα κατάθεσης χρημάτων.

Μόνο από τις τηλεφωνικές προσφορές συγκεντρώθηκε ποσό που ξεπερνά τις 9.000 ευρώ, ενώ ο τελικός απολογισμός της δράσης θα πραγματοποιηθεί σε μερικές ημέρες μετά και την καταγραφή των προσφορών που συνέλεξαν οι εθελοντές αλλά και τα χρήματα που καταθέτηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς του Γηροκομείου.

Απλήρωτοι επί μήνες οι εργαζόμενοι

marathonios-xanthi3Το Γηροκομείο ταλανίζεται από σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, και πατά στα πόδια του πρωτίστως με τη στήριξη των πολιτών αλλά και φορέων της περιοχές καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τον Ραδιο-Μαραθώνιο καταβάλλονται στο προσωπικό του Ιδρύματος που επί σειρά μηνών παραμένει απλήρωτο.

 

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημάνθηκε και κατά τη διάρκεια της φετινής εκδήλωσης, στους εργαζόμενους οφείλονται μισθοί 4 και 9 μηνών, ενώ με τα χρήματα των Μαραθωνίου αποπληρώθηκε το Δώρο Πάσχα.

 

Μάλιστα, φέτος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και σε δύο ζωντανές συνδέσεις με τον Ραδιοφωνικό Σταθμό του Alpha, ώστε να γίνουν άμεσα γνωστά σε όλη τη χώρα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα ενώ επισημάνθηκαν και οι επιμέρους καθημερινές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει η Διοίκηση.

 

Παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια του Ραδιο-Μαραθωνίου ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης αναφέρθηκε στην προσφορά του Περιφερειακού Ταμείου προς το Ίδρυμα, ύψους 3.000 ευρώ, ενώ χρήματα κατέθεσε και ο ίδιος προσωπικά.

 

Στο Γηροκομείο φιλοξενούνται σήμερα 52 ηλικιωμένοι, ενώ αντίστοιχες τέτοιες δράσεις και κατά το παρελθόν συνέβαλαν ουσιαστικά στην ενίσχυσή του ώστε να παραμείνει ανοιχτό. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Παπαχρόνης, Πρόεδρος του Γηροκομείου, πέραν των χρημάτων και των υλικών αγαθών σημαντική είναι και η προσφορά των πολιτών σε υπηρεσίες που το Ίδρυμα έχει ανάγκη.

 

“Πέρσι υπήρξε κάποιος που μας έκανε συντήρηση τα κλιματιστικά και κάποιοι άλλοι που πρόσφεραν των εξωραϊσμό των χώρων του Γηροκομείου” τόνισε ο ίδιος, για να προσθέσει πως “σήμερα προσπαθούμε να αναστήσουμε το Γηροκομείο από τη δύσκολη οικονομική περίοδο που διανύει. Δεν είναι μόνο η σημερινή ημέρα, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές όλον τον χρόνο, δεν έχουμε ωράριο επισκέψεων, δεν εχουμε κλειδωμένες πόρτες ούτε χρειάζεται κανείς ειδική άδεια”.

 

*Προσφορές για το Γηροκομείο μπορεί κανείς να κάνει στους εξής τραπεζικούς λογαριασμούς

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: IBAN GR 7401723580005358060958939

EUROBANK: IBAN GR 102601270000710200217735

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr