Μια γυναίκα από το Δροσερό έφεραν πίσω στην Ελλάδα Δένδιας και Κικίλιας

10 Μαΐου 202115:40

Μια γυναίκα από τον οικισμό του Δροσερού, η Ναζιέ Αχμέτ Ογλού που βρισκόταν στην Ολλανδία και η οποία είναι βαριά ασθενής, επέστρεψε στην Ελλάδα έπειτα από τις αποτελεσματικές ενέργειες που έκαναν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιος και ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. 

Την επιχείρηση επαναπατρισμού συντόνισε η Ελληνική Πρεσβεία στην Ολλανδία και ο Πρέσβης Νικόλαος Πλεξίδας, που και με την δική του συνδρομή μεταφέρθηκε με ασφάλεια η γυναίκα στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Γενικό Νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, προκειμένου να συνεχιστεί εκεί η νοσηλεία της για όσο διάστημα κριθεί σκόπιμο.

Το όνομα της ασθενούς από το Δροσερό έκανε γνωστό ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» ο οποίος, δια μέσου της Προέδρου του Σαμπιχά Σουλεϊμάν, ευχαρίστησε δημόσια τους δυο Υπουργούς και των Πρέσβη της χώρας μας στην Ολλανδία.

Αρωγός της προσπάθειας επαναπατρισμού της γυναίκας από το Δροσερό ήταν η Διαχειριστική Επιτροπή Βακουφίων Μουσουλμανικής Περιουσίας Ξάνθης, η οποία ανέλαβε την κάλυψη του κόστους των εισιτηρίων της ασθενούς.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr