Μια άλλη ινδική γυναίκας που βρέθηκε να κρέμεται από δέντρο στην Uttar Pradesh

12 Ιουνίου 201411:06

Η 19 χρονών κοπέλα βρέθηκε να κρέμεται από ένα δέντρο σε ένα χωριό στη βόρεια Ινδία, η τρίτη τέτοια περίπτωση σε λίγες εβδομάδες στην πολιτεία Uttar Pradesh.

Το πτώμα βρέθηκε στην περιοχή Moradabad, σε απόσταση τριών ωρών από το Δελχί. Η οικογένειά της είπε στην αστυνομία βιάστηκε. Η νεκροψία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μια άλλη γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη από ένα δέντρο στην Uttar Pradesh, την Τετάρτη.

Τον περασμένο μήνα ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία των δύο κοριτσιών που βρέθηκαν σε παρόμοιες περιστάσεις προκάλεσε οργή στην Ινδία.

Η δημόσια οργή ​​αναζωπυρώνεται.

Την Τετάρτη, μία 44 χρονών γυναίκα βρέθηκε κρεμασμένη από ένα δέντρο στην περιοχή της Bahraich.

Η αστυνομία είπε ότι είχε δεχθεί απειλές από τους ντόπιους για την πώληση οινοπνευματωδών ποτών στην περιοχή και η οικογένειά της κατέθεσε μήνυση ονοματίζοντας πέντε άτομα που συνδέονται με το θάνατό της.

Η οικογένειά της ισχυρίστηκε ότι ήταν ομαδικός βιασμός, αλλά η σφαγή της αποδείχθηκε ασαφή.

Αλλά ο ομαδικός βιασμός και ο απαγχονισμός στις 29 Μαΐου των δύο έφηβων στην περιοχή Badaun είναι αυτός που αναζωπυρώνει την κατακραυγή σε όλη τη χώρα πάνω από τη σεξουαλική βία.

Οι τρεις ύποπτοι εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση, μαζί με δύο αστυνομικούς που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος και εγκληματική συνωμοσία.

Η Uttar Pradesh είναι το σπίτι για 200 εκατομμύρια ανθρώπους, την οποία κάποιοι την περιγράφουν ως το μεγαλύτερο αποτυχημένο κράτος του κόσμου, αναφέρει στο BBC Andrew North στο Δελχί.

Ο νέος πρωθυπουργός της Ινδίας Narendra Μodi έχει πει ότι η προστασία των γυναικών πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα.

Ο έλεγχος της σεξουαλικής βίας στην Ινδία έχει αυξηθεί από το 2012 όπου έγινε ο βιασμός και η δολοφονία μιας φοιτήτριας σε ένα λεωφορείο Δελχί.

Η κυβέρνηση σκλήρηνε τη νομοθεσία για τη σεξουαλική βία το περασμένο έτος μετά από εκτεταμένες διαμαρτυρίες μετά την επίθεση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr