Μια ακόμη εκδήλωση στο Μουσείο Αβδήρων. “Ένας Γρύππας και ένας Ιχθυοκένταυρος έχουν δώσει ραντεβού”

25 Ιουνίου 201411:28

«Ένας ιχθυοκένταυρος και ένας γρύπας  έχουν δώσει ραντεβού  στο Αρχαιολογικό Μουσείο των Αβδήρων  για το Σάββατο, 28 Ιουνίου 2014  και σας προσκαλούν να παρευρεθείτε στη συνάντησή τους αυτή»

Αυτά έγραψαν οι εφημερίδες, τα ανακοίνωσαν τα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα, τα γνωστοποίησαν τα ιστολόγια και οι πατροπαράδοτες αφίσες.
Και αναρωτιούνται όλοι, δικαίως: Τι είναι αυτοί; Γιατί να πάω μαζί τους; Σίγουρα δεν είναι επικίνδυνοι;
Θα απαντήσουμε αμέσως στις απορίες σας:

avdira arxaia googleΟ ιχθυοκένταυρος έρχεται από την Πλωτινόπολη του Έβρου, δίπλα στο Διδυμότειχο, συνοδεύοντας τον αρχαιολόγο της ΙΘ΄ΕΠΚΑ κ. Ματθαίο Κουτσουμανή, ο οποίος θα μας μιλήσει για τις έρευνές του στη σημαντική αυτή πολιτεία των Ρωμαϊκών Χρόνων: εντυπωσιακές κατασκευές ύδρευσης, απαράμιλλης τέχνης ψηφιδωτά, περίεργα αντικείμενα μικροτεχνίας, είναι κάποια από τα θέματα που θα μας παρουσιάσει. Εκτός αυτού, φέρνει μαζί του και δύο ενημερωτικά φυλλάδια που εκπόνησε ο ίδιος, και θα μοιραστούν δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

Ο γρύπας, όπως όλοι γνωρίζετε, δηλώνει μόνιμη κατοικία στα Άβδηρα, και μετά το τέλος της διάλεξης θα μας οδηγήσει στον δροσερό κήπο του μουσείου για να δια-σκεδάσουμε με εδέσματα και ποτά που προέρχονται από χορηγίες ή είναι φτιαγμένα από τα άξια χέρια των Αβδηριτισσών….
Νομίζουμε ότι δεν πρέπει να το χάσετε.

Και, θυμίζουμε ότι, όπως πάντα, η είσοδος είναι ελεύθερη.avdira arxaia 4 avdira arxaia 3 avdira arxaia 2 Αφίσα

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr