Μεθοδικά, χωρίς σχέδιο, καταστρέφουν την Σταυρούπολη και την περιοχή

13 Αυγούστου 201810:53

Η Σταυρούπολη κατόρθωσε μόλις σε 12 χρόνια, από τον 1998 μέχρι και το 2010 να είναι ένας τόπος όπου δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε να αποτελέσει έναν εσωτερικό προορισμό και στο μέλλον να δημιουργήσει αυτές τις συνθήκες ώστε να γίνει και εξειδίκευση στην επίσκεψη τουριστών.

Και σε αυτή την δωδεκαετία στην περιοχή έγιναν πράγματα σοβαρά κυρίως σε υποδομές. Αυτό συνέβη γιατί η Σταυρούπολη ήταν Δήμος, οι διοικήσεις Τσεγγελίδη και Καρασακαλίδη ήταν αυτές που μεταμόρφωσαν την περιοχή. 

Από την στιγμή όμως που η περιοχή ενσωματώθηκε στον Δήμο Ξάνθης πήρε κυριολεκτικά την κάτω βόλτα. Οι ανίκανες διοικήσεις Στυλιανίδη – Δημαρχόπουλου να λύσουν σημαντικά προβλήματα της πόλης δεν άφηναν περιθώρια σκέψης για κάτι καλύτερο στην περιοχή. 

Οι κάτοικοι από μόνοι τους έκαναν φιλότιμες προσπάθειες να μείνουν στην περιοχή επενδύοντας στον αγροτικό τομέα, καπνά, δέντρα, πατάτες  κ.α(κατόρθωσαν να ζωντανέψουν μέχρι και την περίφημη πατάτα Λειβαδίτη) αλλά η κρίση και κυρίως η πολιτική της τελευταίας κυβέρνησης στην αγροτική πολιτική, τους έκανε να βλέπουν το μέλλον αβέβαιο

Στον τουρισμό, ο Δήμος έχει αφήσει την περιοχή στην τύχη του χωρίς να έχει δημιουργήσει καμιά υποδομή (ακόμα και τα λεφτά που κερδίζει από τα σπίτια στο Δασικό Χωριό, ιδιώτης πληρώνει την πληροφορία για αυτά) με αποτέλεσμα ήδη για πολλές επιχειρήσεις στην περιοχή να είναι το τελευταίο καλοκαίρι λειτουργίας. 

Και μέσα σε όλα αυτά, οι λιγοστοί επισκέπτες που έρχονται φεύγουν με την χειρότερη εντύπωση, όχι γιατί δεν τους άρεσε η περιοχή, όχι γιατί δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις υπηρεσίες των επιχειρήσεων, αλλά γιατί δεν μπορούν να τις πληρώσουν.

Πολύ καλά διαβάσατε, και αυτό γιατί, το μοναδικό ΑΤΜ που υπάρχει από την Σταυρούπολη μέχρι το Παρανέστι (στην Σταυρούπολη) απλά δεν λειτουργεί. Η μάλλον για να είμαστε δίκαιοι, υπάρχουν στιγμές που λειτουργεί. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επισκέπτες να αναγκάζονται να κατεβαίνουν είτε στην Ξάνθη από την Σταυρούπολη, είτε στην Δράμα από το Παρανέστι για να βγάλουν μερικά χρήματα και να επιστρέψουν

Αργά, χωρίς σχέδιο και μεθοδικά, όλοι δουλεύουν να διώξουν το κόσμο από την περιοχή.

Ένα είναι σίγουρο, περιμένουν τους νέους διεκδικητές του Δήμου, και ειδικά τον νυν Δήμαρχο με αγωνία

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr