Μετά το Δεκαπενταύγουστο παραδίδεται η γέφυρα του Περιφερειακού ! Δημοπρατείται και η γέφυρα των Πηγαδίων

3 Αυγούστου 201310:11

Την είδηση ότι η γέφυρα του Περιφερειακού Δρόμου της Ξάνθης ανοίγει μετά το 15Αύγουστο έδωσε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο συνέντευξής του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Φώτης Καραλίδης.

Μιλώντας μαζί με τους Μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών ο Αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι οι κατασκευαστές ακολούθησαν πιστά όλες τις κατευθύνσεις της μελέτης για τα χρονοδιαγράμματα και σύντομα θα γίνει η ασφαλτόστρωση ώστε ο δρόμος να παραδοθεί.

Η πολύπαθη γέφυρα της Παράκαμψης Ξάνθης, στο ύψος του Πετεινού, χτυπήθηκε από όχημα που μετέφερε εκσκαφέα στις 27 Σεπτεμβρίου 2013. Εκείνο το πρωινό, όταν το XanthiPress.gr ανέφερε ότι η γέφυρα καταστράφηκε από τη σύγκρουση, υπήρξε θύελλα αντιδράσεων από διάφορους παράγοντες που ισχυρίστηκαν ότι πρόκειται για υπερβολές. Τελικώς αποδείχτηκε απολύτως ορθό και μέσα σε 10 μήνες η γέφυρα κατεδαφίστηκε και κατασκευάστηκε εκ νέου.

Όσον αφορά το χρόνο περαίωσης του έργου ο Φ. Καραλίδης εκτίμησε ότι με ενέργειες της Περιφέρειας και μετά από σκληρή διαπραγμάτευση  η γέφυρα επισκευάστηκε από την ασφαλιστική εταιρία χωρίς να επιβαρυνθούν ούτε με ένα ευρώ οι πολίτες, με διαδικασίες εκπρές και με βάση την επίβλεψη της αρμόδιας υπηρεσίας. Όπως σημείωσε, αν είχε επιλεγεί διαφορετική οδός, θα είχαν απαιτηθεί τουλάχιστον 18 μήνες ενώ τη γέφυρα θα πλήρωναν οι πολίτες με τιμολόγια του Δημοσίου και στη συνέχεια η Περιφέρει θα έπρεπε να διεκδικήσει τα χρήματά της.

Υπογράφεται η σύμβαση για τη γέφυρα των Πηγαδίων

Μετά την παράδοση της γέφυρας στην Παράκαμψη Ξάνθης, στο Πετεινό, ακολουθεί η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή της νέας γέφυρας των Πηγαδίων, εντός του Αυγούστου. Άλλο ένα πολύπαθο έργο που θα γίνει πραγματικότητα ενώ, σύμφωνα με τους αρμόδιους, εντός των ημερών συμβατοποιείται και το έργο του Πολυσίτου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr