Μετά την Ξάνθη και η ο Δήμος Κομοτηνής παραχώρησε το Πάρκινγκ. Αλλά με όριο χρέωσης 0,5 € και υψηλότερο τίμημα !

14 Φεβρουαρίου 201408:00

Ο Δήμος Κομοτηνής, κατά το παράδειγμα του Δήμου Ξάνθης, εκμίσθωσε το Δημοτικό Χώρο Στάθμευσης που διαθέτει σε ιδιώτη, πριν από μερικές μέρες, μετά από σχετικό διαγωνισμό.  

Οι ομοιότητες είναι αρκετές καθώς πρόκειται για χώρο αντίστοιχων τετραγωνικών , περίπου και αντίστοιχων θέσεων στάθμευσης αφού το πάρκινγκ της Ξάνθης διαθέτει 192 θέσεις και αυτό της γειτονικής πόλης 198.

Οι διαφορές όμως έχουν να κάνουν με τους όρους αυτής της εκμίσθωσης. Ο πλειοδότης του σχετικού διαγωνισμού έδωσε 1.000 παραπάνω από όσα δόθηκαν στην Ξάνθη  (6.200 €) αλλά με ένα πολύ σαφή όρο: Ότι στη σύμβαση υπάρχει όριο χρέωσης τα 50 λεπτά για τα επόμενα τρία χρόνια και τα 60 λεπτά για τη μετέπειτα περίοδο, για την ωραία στάθμευση των ΙΧ.

Σε προσιτή τιμή για τους δημότες το πάρκινγκ

Αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο αγαθό θα διατηρηθεί σε τιμή προσιτή για τους δημότες ενώ οι τιμές του ανταγωνισμού διαμορφώνονται σε τετραπλάσια επίπεδα. Αντίστοιχα στην Ξάνθη, παρότι υπήρξαν φωνές, δεν προβλέφθηκε όριο στη χρέωση για τον πλειοδότη αλλά η τιμή θα διαμορφώνεται με βάση την αγορά, κάτι που έχει προκαλέσει κριτική για το Δήμο.

Κατά τα άλλα οι διαφορές που παρατηρούνται  έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι το Πάρκινγκ της Κομοτηνής είναι απλώς μια ασφαλτοπστρωμένη αλάνα ενώ αυτό της Ξάνθης μια μεγάλη υπόγεια και υπέργεια εγκατάσταση, για την οποία έχουν δαπανηθεί χρήματα ενώ μόνο για την επισκευή της οροφής, ο Δήμος έχει προβλέψει να πληρώσει περίπου 100.000 ευρώ, παρότι το χώρο θα εκμεταλλεύεται ιδιώτης.

Όπως έχει αποκαλύψει το XanthiPress.gr, η εκμίσθωση του Δημοτικού Πάρκινγκ σε ιδιώτη και οι όροι που έγινε, είναι το αντικείμενο Εισαγγελικής Έρευνας καθώς διερευνώνται τυχόν ποινικές ευθύνες για την επίμαχη παραχώρηση.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr