Μετά τη Netflix και το YouTube μειώνει την ποιότητα εικόνας λόγω κορονοϊού

20 Μαρτίου 202011:06

Μετά τη Netflix και το YouTube συμφώνησε να μειώσει την ανάλυση, δηλαδή την ποιότητα της εικόνας, σε όλες τις μεταδόσεις ροής (streaming) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να διατηρηθεί η ομαλή λειτουργία του διαδικτύου κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία οι Ευρωπαίοι περιορίζουν τις εξόδους τους μένοντας σπίτι ή εργάζονται μέσω τηλεργασίας, κάτι που προκαλεί τεράστιο φόρτο στο διαδίκτυο. 

Η απόφαση έρχεται μετά την προτροπή του επιτρόπου ψηφιακής τεχνολογίας και βιομηχανίας της ΕΕ, Tιερί Μπρετόν, για μείωση της ποιότητας των βίντεο των τηλεπικιοινωνιακών κολοσσών. Τα βίντεο αντιπροσωπεύουν σημαντικό μέρος των δεδομένων στο διαδίκτυο.

Τα τεράστια μεγέθη δεδομένων που χρειάζονται για την υψηλή ευκρίνεια που προσφέρουν οι διαδικτυακές πλατφόρμες όπως η Netflix, το YouTube, η Disney Plus, το Hulu, το HBO και το Amazon επιβραδύνουν τη διαδικτυακή κίνηση, προειδοποίησε ο Μπρετόν.

Οι ευρωπαϊκοί τηλεπικοινωνακοί πάροχοι, από την Vodafone έως την Deutsche Telekom, ανέφεραν άνοδο της χρήσης δεδομένων τις τελευταίες ημέρες, αναγκάζοντας τον Ευρωπαίο επίτροπο να αναλάβει πρωτοβουλία προτού καταρρεύσει το διαδίκτυο.

Τόσο η Netflix όσο και η Alphabet (μητρική της Google που κατέχει το YouTube) αποφάσισαν να μειώσουν την ανάλυση στο περιεχόμενό τους, η πρώτη για 30 ημέρες η δεύτερη «προσωρινά», παρότι υποστήριξε ότι δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές πιέσεις στο σύστημα. 

skaigr 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr