Μελβούτ Τσαβούσογλου: «Η μειονότητα Δυτικής Θράκης είναι τουρκική και τουρκική θα παραμείνει»

19 Φεβρουαρίου 202009:17

«Ο πρόεδρος μιας χώρας, η οποία λέγεται ότι είναι το λίκνο της Δημοκρατίας, αποκάλεσε και πάλι τη μουσουλμανική τουρκική μειονότητα ως ελληνική μουσουλμανική μειονότητα. Παρά τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ό,τι και να λέτε, η τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και αιώνες τουρκική και θα παραμείνει τουρκική», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας καθώς φαίνεται, θέλησε να απαντήσει στον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος έκανε λόγο για ελληνική μουσουλμανική μειονότητα στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως ο  Προκόπης Παυλόπουλος είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή του, στις 10 Φεβρουαρίου στη Ροδόπη και συγκεκριμένα στο Δήμο Μαρωνείας – Σαπών:  «Ευρισκόμενος –θα το επαναλάβω- σε αυτή την ακριτική γωνιά της Πατρίδας μας, την Ελληνική Θράκη, οφείλω να εκθέσω, όπως το πράττω πάντοτε κατά την αποστολή μου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, τις Εθνικές μας Θέσεις για το μείζον ζήτημα που έχει δημιουργήσει η τουρκική προκλητικότητα, η οποία παραβιάζει κάθε έννοια Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου».

Σημειώνεται επίσης, πως ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έκανε την πρώτη αναφορά του στο εν λόγω θέμα, στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στην Τουρκία από τον Έβρο και συγκεκριμένα από την πόλη του Διδυμοτείχου στις 18 Γενάρη 2020.

Μέσα από την ιδιαίτερης σημασίας ομιλία του από το Διδυμότειχο, ο Προκόπης Παυλόπουλος θέλησε να υπενθυμίσει στην Άγκυρα, τη βασική διάκριση την οποία έκανε η Συνθήκη της Λωζάνης ιδίως σε ότι αφορά στη φύση των ανθρώπων που κατοικούν στην Ελλάδα και ειδικότερα στη Θράκη αλλά και στους Έλληνες της Τουρκίας.

«Ό,τι και να λέγεται από οποιαδήποτε πλευρά μια είναι η αλήθεια κατά το διεθνείς δίκαιο και αυτή η αλήθεια είναι αδύνατον να παραγραφεί με οποιονδήποτε τρόπο . Η αλήθεια είναι πως κατά τη Συνθήκη της Λωζάνης, η Μουσουλμανική Μειονότητα η οποία ζει στη Θράκη είναι θρησκευτική μειονότητα δεν είναι εθνική μειονότητα με κανέναν τρόπο», είχε πει χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τα όσα συμβαίνουν στην μειονότητα της Κωνσταντινούπολης, η οποία όπως υπογράμμισε, είναι Εθνική μειονότητα.

«Είναι γνωστό ότι οι Έλληνες Μουσουλμάνοι μπορούν να ασκούν τα διακαιώματα τους και ειδικότερα τα θρησκευτικά στο ακέραιο. Έχουν όλες εκείνες τις εγγυήσεις που απορρέουν από το Ελληνικό Σύνταγμα αλλά και την Ελληνική νοοτροπία , γιατί για εμάς τους Έλληνες και ιδίως τους Έλληνες Χριστιανούς Ορθόδοξους, η θρησκευτική ελευθερία είναι η κορωνίδα των ελευθεριών, αυτό είναι το μεγαλείο της Χριστιανοσύνης» είπε ο ίδιος.

viadiplomacy.grΤσαβούσογλου, τουρκική μειονότητα, Δυτική Θράκη

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr