Μεϊμαράκης: Θα βγάζω εγώ ο ίδιος έξω από την Βουλή όποιον βουλευτή δεν παραδίδει το όπλο του!

23 Μαΐου 201315:30

Όποιος βουλευτές φέρει όπλο και αρνείται να το παραδώσει στην ασφάλεια της Βουλής δεν θα μπαίνει στο Κοινοβούλιο δηλώνει κάθετα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Όταν χτυπήσει το μηχάνημα θα έρθω ο ίδιος να τον βγάλω αν μου πει ο αστυνομικός ότι δεν βγαίνει»!

Μπορεί ο αστυνομικός της Βουλής να μην έχει το δικαίωμα να κάνει σωματικό έλεγχο σε βουλευτή αλλά έχει το δικαίωμα να του ζητήσει να μη μπει στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου ξεκαθαρίζει ο Ευ. Μειμαράκης.

«Ο αστυνομικός μπορεί να του απαγορεύσει (του βουλευτή) να μη μπει και δεν θα μπει» δήλωσε σε κατηγορηματικό ύφος και προειδοποίησε: «όποιος δεν πειθαρχήσει θα τον δίνω στη δημοσιότητα για να τον ξεφωνίζουν οι πολίτες».

Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε μάλιστα πως μελετάται πρόταση η μαγνητική πύλη να μεταφερθεί αρκετά πριν την είσοδο, έτσι ώστε όταν κι αν χτυπήσει το μηχάνημα, ο βουλευτής να μην είναι ήδη στο εσωτερικό του κτιρίου κι έτσι να μην υπάρχει η ανάγκη διαπραγμάτευσης μαζί του να εξέλθει της Βουλής, στην περίπτωση που αρνηθεί να παραδώσει το όπλο.

Ο κ. Μειμαράκης πέταξε το μπαλάκι στα κόμματα για την αλλαγή του κανονισμού, τονίζοντας πως αυτό το θέμα δεν είναι στην αρμοδιότητα του Προέδρου αλλά η αλλαγή του κανονισμού γίνεται με πρόταση των Προέδρων των Κ.Ο. που διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

«Εγώ ότι δεν απαιτεί αλλαγή κανονισμού το έπραξα αμέσως!» τόνισε.
Επιπλέον επανέλαβε πως ο ίδιος δεν έχει καμία ονομαστική καταγγελία για βουλευτή που οπλοφορεί ενώ δήλωσε πως υπάρχει η εισήγηση οι βουλευτές να εισέρχονται στο κτίριο από δύο εισόδους χρησιμοποιώντας μια ονομαστική ηλεκτρονική κάρτα πολλαπλών χρήσεων, μοντέλο που ακολουθείται στα περισσότερα ευρωπαϊκά κοινοβούλια.

Με αυτή την κάρτα θα μπορεί ο βουλευτής να εισέρχεται στη Βουλή, να ανοίγει πόρτες, ακόμη και να ψηφίζει στο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας που θα εγκατασταθεί σύντομα στην Ολομέλεια.

Πηγή : newsit.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr