giortes_11_orfeos

Μεγάλη συμμετοχή στις Γιορτές Παλιάς Ξάνθης – Π. Ταρενίδης: Ακόμη καθαρίζουμε !

13 Σεπτεμβρίου 201123:42

giortes_11_orfeosΕντυπωσιακά μεγάλο χαρακτηρίζουν οι παράγοντες του Δήμου, τον αριθμό των επισκεπτών της Παλιάς Πόλης κατά τη διάρκεια των φετινών Γιορτών.


Μπορεί η προσέλευση να μην άγγιξε αυτή που υπήρχε πριν από 10 χρόνια αλλά όλα τα στοιχεία συγκλίνουν ότι ήταν η μεγαλύτερη παρουσία κόσμου των τελευταίων ετών. Σε αυτό συνηγορούν οι απόψεις των ειδικών, η εικόνα της πόλης και των εισόδων της κατά τις πρόσφατες βραδιές, η προσέλευση στα στέκια των συλλόγων και τα κέρδη τους, το γεγονός ότι κάποιοι σύλλογοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστοί (περίπου 8 υπολογίζονται) την τελευταία Κυριακή λόγω κούρασης από το Σάββατο και λόγω έλλειψης προμηθειών, oι αυξημένες κρατήσεις των ξενοδοχείων αλλά και ο όγκος των σκουπιδιών που παρήγαγαν τα στέκια και «άφησαν» οι επισκέπτες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πάνος Ταρενίδης επεσήμανε ότι η προσέλευση κατά το Σάββατο άγγιξε επίπεδα Ξανθιώτικου Καρναβαλιού. Οι υπάλληλοι της υπηρεσίας κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρουν να καθαρίσουν τον οικισμό, οριακά μέχρι το απόγευμα της Κυριακής ενώ από τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι σε εξέλιξη μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να απομακρυνθούν όλα τα απορρίμματα που βρίσκονται στην Παλιά Πόλη και να λάβει την συνήθη εικόνα της.  «Όλο το προσωπικό είναι σε κινητοποίηση εδώ και μέρες και έχει κάνει αγχώδη και υπεράνθρωπη προσπάθεια να τα καταφέρει» σημειώνει ο Πάνος Ταρενίδης, που προσθέτει ότι κανείς δεν ανέμενε τόσο μεγάλη προσέλευση. Πάντως και από την πλευρά των Συλλόγων υπήρξε μέριμνα για τους χώρους μπροστά σε κάθε στέκι και συνεργασία με την υπηρεσία του Δήμου.

4 Σύλλογοι χωρίς σουβλάκια και ψησταριές.

Από την πλευρά των Συλλόγων εκφράστηκε ικανοποίηση για την προσέλευση το κόσμου και τα έσοδα που παρατηρήθηκαν. Τέσσερις ήταν τελικά, όπως καταγράφονται, οι Σύλλογοι που επέλεξαν – όπως και τα προηγούμενα χρόνια- να μην έχουν σουβλάκια και ψησταριές στο στέκι τους (Ανεπρόκοποι, Βάτραχοι, Σύλλογος Κιμμερίων, ΠΑΚΕΘΡΑ). Ήδη τα συνεργεία του Κέντρου Πολιτισμού έχουν απομακρύνει τις περισσότερες κατασκευές από την Παλιά Πόλη. Δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό το γεγονός ότι μόλις 10 υπάλληλοι (4 εκ των οποίων εργατοτεχνίτες) του Κέντρου Πολιτισμού (η πρώην ΔΗΚΕΞ) έφεραν  σε πέρας τη διοργάνωση των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης, με εποπτεία και στις 4 Σκηνές και καθημερινές εκδηλώσεις.

Οι κάτοικοι από την πλευρά τους εξέφρασαν, σε αρκετές περιπτώσεις τα παράπονά τους, για το θόρυβο και την αναταραχή που επικρατούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά κάποιοι έχουν συνηθίσει την κατάσταση και κάνουν λόγο για «υπομονή 10 ημερών» μέχρι να τελειώσουν οι γιορτές. Μεγάλο πρόβλημα, παρά την προσπάθεια των ανθρώπων της καθαριότητας και των Συλλόγων, είναι αυτό με τα σπασμένα μπουκάλια, που δεν είναι δυνατόν να απομακρυνθούν από τον πλακόστρωτο και δημιουργούν κινδύνους για τα οχήματα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr