Μεγάλη επίθεση στους servers του ΧanthiPress.gr σε εξέλιξη. Αντέχουμε…

11 Αυγούστου 201311:03

Μεγάλη προσπάθεια να «χτυπηθούν» ενημερωτικά site σε όλη τη χώρα, ανάμεσά τους και το XanthiPress.gr, βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και λίγες μέρες.

Οι DoS επιθέσεις έπληξαν τα ειδησεογραφικά δίκτυα και και το XanthiPress,gr, ο server του οποίου άντεξε και τέθηκε εκτός λειτουργίας, μόνο για μισή ώρα την περασμένη Παρασκευή.  Οι επιθέσεις αυτού του είδους στοχεύουν στην εκτίναξη του όγκου δεδομένων των servers με αποτέλεσμα να σταματά η λειτουργία τους και να απαιτείται αλλαγή εκτός των περιπτώσεων που υπάρχει διπλός server, που σημαίνει ότι μπορεί να διακόψει τη λειτουργία του για κάποιες ώρες. Στο στόχαστρο των επιτήδειων είναι sites με μεγάλη επισκεψιμότητα.

Η επίθεση συνεχίζεται και με προσπάθεια να παραβιάσουν τους servers, αφού μέχρι σήμερα αφού σε βάρος του XanthiPress.gr έχουν γίνει 634 προσπάθειες ! Οι DoS επιθέσεις δεν είναι κάτι σπάνιο στο δίκτυο. Συμβαίνουν συχνά και σπάνια αποκρούονται, όμως αυτή είναι η μεγαλύτερη και πιο συντονισμένη επιχείρηση που έχει γίνει εναντίον sites και προκαλεί εντύπωση τόσο το μέγεθός της όσο και το γεγονός ότι έχει εξαπολυθεί εναντίον ενημερωτικών ιστότοπων όλης της χώρας!

Δεν μας πτοοούν…

Το XanthiPress.gr και η ελεύθερη έκφραση αντιστέκονται και δυναμώνουν από τις επιθέσεις των αγνώστων. Θα αντέξουμε και θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε, να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε διαφορετικά…

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr