Μεγάλες καταστροφές από τη φωτιά στη γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ στις Σέρρες !

25 Δεκεμβρίου 201321:09

Στις φλόγες τυλίχθηκε την Τρίτη το εργοστάσιο γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ στις Σέρρες. Η φωτιά ξέσπασε περίπου στις πέντε το απόγευμα και γρήγορα επεκτάθηκε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου. Το βράδυ οι πυροσβέστες κατάφεραν να την θέσουν υπό έλεγχο.
Εγκαίρως οι υπάλληλοι που βρισκόταν σε βάρδια κατάφεραν να απομακρυνθούν από το εργοστάσιο, ενώ τέσσερα ασθενοφόρα έσπευσαν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.

Πυροσβέστες και πολίτες έδωσαν επί πολλές ώρες μάχη με τις φλόγες, προκείμενου η φωτιά να μην φτάσει στις αποθήκες του εργοστασίου που είναι γεμάτες με εύφλεκτο υλικό και αμμωνία.

Τοπικά μέσα μετέδωσαν πως καταστράφηκαν γραμμές παραγωγής γιαουρτιού και γάλακτος, αλλά και ψυγεία. Η Τροχαία Σερρών διέκοψε την κυκλοφορία στο δρόμο Σερρών – Οινούσας. Σε απόσταση 300 μέτρων από το εργοστάσιο βρίσκεται πρατήριο υγρών καυσίμων. Η Πυροσβεστική απομόνωσε την περιοχή και εκκένωσε τα γύρω μαγαζιά και σούπερ μάρκετ.

Από τις πρώτες ενδείξεις φέρεται ότι η φωτιά στο εργοστάσιο ξέσπασε από βραχυκύκλωμα που προκλήθηκε στις νέες του εγκαταστάσεις.

Η ανακοίνωση της εταιρίας

Την Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 16:30 ξέσπασε πυρκαγιά στην γραμμή παραγωγής γιαουρτιού και γάλακτος της ΚΡΙ ΚΡΙ στις Σέρρες (3ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σερρών – Δράμας).

Κύρια μέριμνα ήταν η άμεση εκκένωση των εγκαταστάσεων από το ανθρώπινο δυναμικό. Εφαρμόζοντας απόλυτα το σύστημα εκτάκτων αναγκών και τηρώντας τις διαδικασίες ασφαλείας, όλο το προσωπικό μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Δυστυχώς δεν απεφεύχθη η καταστροφή της μονάδας γιαουρτιού. Η μονάδα παγωτού έμεινε ανέπαφη. Το ύψος της ζημιάς δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΡΙ ΚΡΙ, Παναγιώτης Τσινάβος, δήλωσε: ” Στην οικογένεια της ΚΡΙ ΚΡΙ είμαστε συγκλονισμένοι από το συμβάν. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά. Με την υποστήριξη των ανθρώπων μας που απέδειξαν για άλλη μια φορά την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους στην  εταιρία, την υποστήριξη των γαλακτοπαραγωγών του Νομού Σερρών, των προμηθευτών, των συνεργατών και των πελατών μας, θα τα καταφέρουμε. Από σήμερα κιόλας προχωράμε με συντονισμένα βήματα για τη δυναμική αναδιοργάνωση της παραγωγής μας προκειμένου να καλύψουμε άμεσα τις ανάγκες των πελατών μας και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε προϊόντα υψηλής αξίας στους καταναλωτές μας. Μπορεί η φωτιά να έκαψε τις εγκαταστάσεις μας, αλλά άναψε ακόμα περισσότερο την πίστη, την θέληση και το όραμα των ανθρώπων της Κρι Κρι. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράστασή σας.”

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr