Μεγάλες υλικές ζημιές από τρομοκρατική ενέργεια στο κέντρο της Αθήνας

19 Απριλίου 201723:51

Εξερράγη στις 22:38 ο αυτοσχέδιος ισχυρός εκρηκτικός μηχανισμός που τοποθετήθηκε σε τσάντα από αγνώστους έξω από το κτίριο της Eurobank, σε εσοχή του κτιρίου επί της οδού Σανταρόζα 7, στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην Ομόνοια.

Η ΕΛ.ΑΣ. τέθηκε από την πρώτη στιγμή που έγινε το απειλητικό τηλεφώνημα σε συναγερμό αφού εκτιμήθηκε ως σοβαρή απειλή και αποκλείστηκε εγκαίρως το κέντρο της Αθήνας γύρω από το κτίριο της Eurobank επί της οδού Σανταρόζα 7, η οδός Σταδίου, η οδός Πανεπιστημίου κλπ, εκκενώθηκαν γειτονικά κτίρια από κόσμο και απομακρύνθηκαν πεζοί

Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 22:05 στην ιστοσελίδα Zougla και προειδοποίησε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα έξω από την τράπεζα Eurobank, για την οποία έδωσε χρονικό όριο έκρηξης τα 35 λεπτά και τόνισε πως δεν είναι φάρσα.

Η αστυνομία έλαβε σοβαρά υπόψη της την απειλή και εκκένωσε το σημείο, ενώ μετέβηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ) και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Οι άντρες των ΤΕΕΜ θα περιμένουν λίγο ακόμα για να πλησιάσουν και να συλλέξουν υπολείμματα του μηχανισμού, ενώ από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν αρκετές ζημιές.

Αξίζει να σημειωθεί, αν και είναι πολύ νωρίς να γίνουν οι όποιες εκτιμήσεις, πως 2-3 είναι οι υποψήφιες τρομοκρατικές οργανώσεις για αυτό το νέο χτύπημα, εάν λάβει κανείς υπόψη του τι έχει προηγηθεί, τις προηγούμενες ημέρες και τους προηγούμενους μήνες και ποιες τρομοκρατικές οργανώσεις είχαν προαναγγείλει τέτοιου είδους χτυπήματα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr