Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το έργο της επέκτασης Σάρδεων. Παράταση για την περαίωση από το Δήμο (φωτο)

8 Ιουνίου 201315:53

Παρά της καθυστερήσεις που υπήρξαν και τις συμπληρωματικές εργολαβίες το έργο  της επέκτασης της οδού Σάρδεων από την οδό Περικλέους μέχρι τη Νεάπολη, προχωρά και  οι εργασίες συνεχίζονται, περά από τα θέματα της οδοποιίας και την υπογειοποίηση δικτύων ύδρευσης, ΟΤΕ κλπ.

Πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο δόθηκε παράταση περαίωσης για την εργολαβία του έργου κατά 4 μήνες και η νέα ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να παραδοθεί είναι η 10η Σεπτεμβρίου 2013. Είχε προηγηθεί η  σύμφωνη γνώμη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας ΑΜΘ (αφού το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ) και σχετικό έγγραφο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Πολύπαθο αλλά κοντεύει στην ολοκλήρωση

Το πολύπαθο έργο είχε καθυστερήσει να δημοπρατηθεί μετά από πολύμηνες απεργιακές κινητοποιήσεις των μηχανικών του Δημοσίου, ενώ μετά τη δημοπράτηση και την υπογραφή της σύμβασης το Μάιο του 2012,  δημιουργήθηκαν ορισμένα προβλήματα και εμπλοκές και με την ξεχωριστή εργολαβία των έργων που γίνονται στο εσωτερικό του Στρατοπέδου Στεφανίδη, μέσα από το οποίο θα διέλθει ο δρόμος.

Ήδη στην περιοχή του αντλιοστασίου της ΔΕΥΑΞ το έδαφος όπου θα περάσει ο δρόμος βρίσκεται περίπου 1,5 μέτρο χαμηλότερα από τον παλιό δρόμο ενώ η διάνοιξη και η περιμετρική τοίχιση και περίφραξη του έργου έχει ολοκληρωθεί από το Στρατόπεδο και μέχρι την Νεάπολη, όπου συνδέεται με τον δρόμο της Εθ. Αιμοδότη.

Αναμένεται ότι θα δώσει μεγάλη διέξοδο στην κίνηση των οχημάτων από τον αστικό συνοικισμό προς την Καβάλα και θα αποσυμφορήσει την Κυψέλη και την οδό Πραξιτέλους.

sardeon 6 sardeon 0 sardeon 5 sardeon 3 sardeon 2 sardeon 1

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr