Με το ερείπιο της Βενιζέλου ολοκληρώνονται οι κατεδαφίσεις επικινδύνων κτισμάτων στο Δήμο Ξάνθης.

27 Φεβρουαρίου 201512:45

Θέμα χρόνου είναι η κατεδάφιση ενός ακόμη ετοιμόρροπου κτιρίου στο Δήμο Ξάνθης. Πρόκειται για το γνωστό ακίνητο, πρώην καφενείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Μεραρχίας. Με το ακίνητο αυτό, ίσως το πιο κεντρικό, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση ενός μεγάλου προγράμματος κατεδαφίσεων επικινδύνων κτισμάτων που υλοποιήθηκε στο Δήμο Ξάνθης τα τελευταία χρόνια.

20150225_122924Όπως αναφέρει ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για Πολεοδομικά θέματα και τακτοποιήσεις του Δήμου Ξάνθης, Χρήστος Μούρκας, ι τα τελευταία χρόνια συνολικά έχουν κατεδαφιστεί περίπου 15 κτίρια στην περιοχή της Ξάνθης, λόγω επικινδυνότητας. Το κτίριο αυτό είναι το τελευταίο, όλες οι άδειες και εγκρίσεις έχουν δοθεί, όπως από την Εφορεία Νεοτέρων Μνημείων και μετά την απόφαση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής της Ξάνθης, ξεκινά η κατεδάφιση.

Παρότι δεν υπάρχει κάτι ορατό στον ορίζοντα, η πολιτική καταγραφής και κατεδάφισης των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην περιοχή της Ξάνθης,θα συνεχιστεί αναφέρει ο  Χρήστος Μούρκας, με το στόχαστρο να βρίσκεται κυρίως στην Παλιά Πόλη.

20150225_122802Ήταν μια διαδικασία στην οποία συνέδραμαν σημαντικά οι δημότες της Ξάνθης, καθώς με την γνωστοποίηση των επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων στην αρμόδια υπηρεσία, η δημοτική αρχή προχωρούσε στην κατεδάφισή τους, ώστε να μην προκληθούν περαιτέρω προβλήματα σε γειτονιές της πόλης.

20150225_122710

 

 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr