Με τα “Χριστουγεννιάτικα Όνειρα” ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Ξάνθης για τις γιορτές.

10 Δεκεμβρίου 201813:48

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης η μουσικοχορευτική παράσταση με τον τίτλο “Χριστουγεννιάτικα όνειρα”.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Πρόνοιας κ. Στέφανο Ιγιαννίδη και τον Ιορδάνη Χατζηευφραιμίδη τίμησαν την πολύ καλή προσπάθεια που έκαναν  ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων παιδιών με νοητικές και κινητικές διαταραχές Ν. Ξάνθης «ΣΤΗΡΙΖΩ» που παρουσίασαν διασκευές παραμυθιών,  η  χορωδία του πολιτιστικού κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» που με συνοδεία της ορχήστρας του κέντρου πλαισίωνε την παράσταση και το παιδικό χορευτικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου «Θάμυρις».

Αντί εισιτηρίου συγκεντρώθηκαν τρόφιμα μακράς διάρκειας που παραδόθηκαν στο Δήμο Ξάνθης προκειμένου να τα διαθέσει σε συμπολίτες μας που τα έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. χαράλαμπος Δημαρχόπουλος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την οργάνωση και το αποτέλεσμα της παράστασης,  δίνοντας συγχαρητήρια σε όλους για την εκδήλωση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Τα παιδιά με την ενέργεια και το παράδειγμά τους δίνουν μαθήματα σε εμάς τους μεγάλους, εδώ σήμερα μας είπαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο ότι δεν πρέπει να έχουμε προκαταλήψεις, ότι δεν πρέπει να έχουμε στερεότυπα, να πιστεύουμε οτι η διαφορετικότητα είναι έκφραση, αγώνας, δημιουργία και επίσης μας είπαν ότι η αλληλεγγύη για τον συνάνθρωπο δείχνει ανθρώπους με ποιότητα και αυταπάρνηση για την κοινωνία και τη ζωή…”.

 

Στην εκδήλωση παρών και ο  γνωστός “Πειρατής” που βρίσκεται στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και μετείχε με επιτυχία στο Ξανθιώτικο Καρναβάλι 2018. Ο  Παναγιώτης Γεωργίου έχει αφιερώσει τη ζωή του σε πράξεις αλληλεγγύης έχοντας ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr