Με ποσοστό 20% μπαίνει και η Bulgartransgaz στο FSRU της Αλεξανδρούπολης

8 Ιανουαρίου 202017:58

Στη πράξη, η κίνηση της Bulgartransgaz συνιστά ένα ακόμη βήμα, μετά την απόκτηση αντίστοιχου ποσοστού από τη ΔΕΠΑ, προς τη κατεύθυνση υλοποίησης του project, ενώ απομένει πλέον να “κλείσει” και η θέση του 5ου μετόχου στην Gastrade, για την οποία ως γνωστόν υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τη ρουμανική Romgaz. Στη τελική του μορφή το μετοχικό σχήμα θα απαρτίζεται από πέντε παίκτες, με τους τέσσερις να έχουν ήδη “κλειδώσει” και να είναι οι Gastrade (20%),GasLog, συμφερόντων του εφοπλιστή Πήτερ Λιβανού (20%), ΔΕΠΑ (20%), και Bulgartransgaz (20%).

Εντός των αμέσως επόμενων ημερών, ξεκινά και η β΄ φαση του market testγια τη δέσμευση χωρητικότητας στο project, για την οποία εκτιμάται ότι το ενδιαφέρον θα είναι ισχυρό, κρίνοντας τουλάχιστον από την πρώτη φάση. Τότε, 20 συνολικά εταιρείες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να δεσμεύσουν υπερδιπλάσια χωρητικότητα από την τεχνική δυναμικότητα του έργου, δηλαδή 12,2 δισ. κυβικά μέτρα έναντι των 5,5 δισ. κ.μ. για τα οποία έχει σχεδιασθεί.

Διαβάστε περισσότερα στο viadiplomacy.gr

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr