Με ποδήλατο τις καθημερινές – με αυτοκίνητο τα Σαββατοκύριακα, σύμφωνα με το Λιμεναρχείο του Πόρτο Λάγος

5 Απριλίου 202108:47

Ξεκίνησε από το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου η δυνατότητα της μετακίνησης των ερασιτεχνών αλιέων της περιοχής μας με όχημα από την κατοικία τους στο σημείο αλιείας ή όπου είναι ελλιμενισμένο το σκάφος τους, βάσει των σχετικών προβλέψεων του νόμου.

Από σήμερα, βέβαια, επανέρχεται σε ισχύ η απαγόρευση χρήσης αυτοκινήτου και η δυνατότητα μετακίνησης των ερασιτεχνών αλιέων αποκλειστικά …με ποδήλατο ή με τα πόδια !  

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγος αναφέρει: 

“Ανακοινώνεται ότι σε εφαρμογή της υπ΄αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 20651 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1308Β΄/03-04-2021) διευκρινίζουμε ότι επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας με τη χρήση πλωτού μέσου έως οκτώ (08) μέτρων, υπό την προϋπόθεση της τήρησης της ελάχιστης απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτό, καθώς και της χρήσης μάσκας, σύμφωνα με το άρθρο 2,παρ. 1 της προαναφερόμενης Κ.Υ.Α.

Επίσης, επιτρέπεται η διενέργεια ερασιτεχνικής αλιείας από την ξηρά, καθώς και η υποβρύχια ερασιτεχνική αλιεία, υπό την προϋπόθεση της τήρησης των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων (ωράριο κυκλοφορίας, χρήση ιατρικής μασκας, βεβαίωση μετακίνησης, κλπ). Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 3, παρ. 2, περ. (θ) της ανωτέρω Κ.Υ.Α., η μετάβαση των ατόμων από τον τόπο κατοικίας τους στο σημείο διενέργειας της ερασιτεχνικής αλιείας ή στο σημείο που βρίσκεται ελλιμενισμένο ή αγκυροβολημένο το πλωτό μέρο θα πρέπει να γίνεται πεζή ή με ποδήλατο.

Από το Σάββατο 03 Απριλίου έως και 12 Απριλίου και ώρα 06:00 τα Σαββατοκύριακα και μόνο επιτρέπεται η μετακίνηση της περίπτωσης αυτή και με την χρήση οχήματος

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνηση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι ερασιτέχνες αλιείς να επικοινωνούν με το Λιμεναρχείο της Λιμενικής Αστυνομίας στο τηλέφωνο 2541096666 (εσωτερικό 111).”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr