Με μειωμένο προσωπικό από σήμερα η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης – Κλειστό από χθες το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων

4 Νοεμβρίου 202012:45

Με μειωμένο προσωπικό θα λειτουργεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης και θα εξυπηρετεί το κοινό με προτεραιότητα μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις και υποχρεωτικά κατόπιν ραντεβού. Στην περίπτωση αυτή θα χρησιμοποιείται η υπηρεσιακή είσοδος του Αρχαιολογικού Μουσείου Αβδήρων.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας κατά τη διάρκεια της παραμονής του κοινού στα γραφεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης.

Τα σημερινά μέτρα έρχονται σε συνέχεια της χθεσινής ανακοίνωσης ότι το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων έκλεισε από χθες Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020 και μέχρι την έκδοση νεότερης οδηγίας.

Ο Αρχαιολογικός Χώρος Αβδήρων λειτουργεί καθημερινά, εκτός Τρίτης (ωράριο λειτουργίας: 8.30 – 15.30, εισιτήριο: 2€), με απαραίτητη προϋπόθεση την τήρηση της απόστασης 1,5 μ. μεταξύ των επισκεπτών. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1 Νοεμβρίου έως 31 Μαρτίου.

Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι (Μακεδονικός Τάφος Σταυρούπολης – Κομνηνών, Φρούριο Καλύβας, Πόροι) είναι επισκέψιμοι κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.

Οι παραπάνω ενέργειες γίνονται στο πλαίσιο εκτέλεσης αποφάσεων για την προστασία της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του Covid-19.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr