Με μάσκα και χωρίς συνοδό οι ασθενείς στα τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία του νοσοκομείου

9 Μαΐου 202008:09
Σχετικά με την σταδιακή επαναλειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων και τον προγραμματισμό τακτικών χειρουργείων από την Τετάρτη 6 Μαΐου 2020, οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο εξής και σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων για χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας, θα ισχύουν τα εξής : 
  • Όλοι θα πρέπει να προσέρχονται υποχρεωτικά με μάσκα.
  • Ο προβλεπόμενος αριθμός των ραντεβού ανά ιατρείο θα είναι μειωμένος, ώστε να εξασφαλίζεται η ενδεδειγμένη χρονική και φυσική απόσταση μεταξύ των εξυπηρετούμενων. Για τον λόγο αυτό οι ασθενείς παρακαλούνται να μην προσέρχονται νωρίτερα από το ραντεβού τους (παρά μόνο 5 λεπτά), καθώς διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.
  • Στην Πύλη θα γίνεται ο έλεγχος των στοιχείων του προσερχομένου. Τα αυτοκίνητα θα σταθμεύουν έξω από τον χώρο του νοσοκομείου.
  • Οι προσερχόμενοι στα ιατρεία δεν θα επιτρέπεται να έχουν συνοδό, παρά μόνο εάν είναι απολύτως απαραίτητο και στην περίπτωση αυτή επιτρέπεται μόνο ένας.
  • Ασθενείς που έχουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, καταρροή κτλ) παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, πριν ενημερώσουν τον θεράποντα ιατρό.
  • Ανάλογα με το πρόγραμμα και την λίστα χειρουργείων, όπως αυτή θα διαμορφωθεί τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιείται από το νοσοκομείο επικοινωνία με τους ασθενείς των οποίων τα χειρουργεία είχαν ακυρωθεί, θα γίνεται ο επαναπρογραμματισμός και θα δίνονται οδηγίες για τον προεγχειρητικό έλεγχο που απαιτείται.
  • Όλοι οι ασθενείς που θα προσέρχονται για προγραμματισμένο χειρουργείο θα εξετάζονται για COVID-19, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.
  • Η αναστολή του επισκεπτηρίου στις Κλινικές συνεχίζεται .

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr