Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων στην Ξάνθη

6 Νοεμβρίου 201814:04

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 400 παιδιών ολοκληρώθηκε το 6ο Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων που διεξήχθη το διήμερο 3 και 4 Νοεμβρίου στην Ξάνθη. Το Αμφιθέατρο Ξάνθης πλημμύρισε με μικρούς χορευτές από διάφορα μέρη της Ελλάδας που καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου.

Το Φεστιβάλ παιδικών παραδοσιακών χορευτικών συγκροτημάτων αποτελεί έμπνευση και πρωτοβουλία του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης, το οποίο πριν από πέντε χρόνια, οραματίστηκε, ξεκίνησε και καθιέρωσε πλέον στην πολιτιστική ατζέντα της πόλης. Το πολιτιστικό αυτό δρώμενο αγκάλιασαν με θέρμη οι πολίτες της Ξάνθης και από φέτος εντάχθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ως θεσμοθετημένο φεστιβάλ, καθώς συμβάλλει στην πολιτιστική και τουριστική προβολή της πόλης μας.

Ο Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος παρακολούθησε τις διήμερες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και στον χαιρετισμό του εξήρε το έργο του Συλλόγου Εβριτών Ν. Ξάνθης και συνεχάρη τη διοίκησή του, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες συλλόγους για τη συμβολή τους στη διατήρηση και ανάδειξη του λαϊκού μας πολιτισμού. «Είναι συγκινητικό να βλέπουμε μικρά παιδιά να χορεύουν, να εκφράζονται μέσα από μια τέχνη που διαρκεί στον χρόνο και αποτελεί συνέχεια της ταυτότητας των Ελλήνων. Από την παράδοσή μας αναζητούμε πρότυπα και αξίες που έχουμε ανάγκη για να αντισταθούμε στην πολιτιστική αλλοτρίωση», ανέφερε. Δεν παρέλειψε δε, να συγχαρεί και τα στελέχη του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης. Νωρίτερα, υποδέχτηκε στο Δημαρχείο μέλη και των 22 αντιπροσωπειών των Συλλόγων που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ, συνομίλησε μαζί τους και αντάλλαξαν αναμνηστικά και δώρα.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr