Με έκπτωση 3,7 εκατ. ευρώ από τον ανάδοχο ξεκινούν οι εργασίες σε τμήματα της Ε.Ο. Ξάνθης-Τοξοτών

5 Απριλίου 202116:31

Συνυπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΒΕΤΕ κ. Γιώργο Μαρκογιαννάκη και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΗ ΑΕ κ. Χρήστο Στεφανή, η σύμβαση του έργου που θα αναβαθμίσει το επίπεδο της οδικής ασφάλειας σε τμήματα της Εθνικής Οδού 2 μεταξύ Ξάνθης και Τοξοτών.

Για τη χρηματοδότηση του έργου είχαν δεσμευτεί αρχικά πόροι 6,4 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας, το ύψος της σύμβασης όμως ανήλθε τελικά στα 2,7 εκατομμύρια ευρώ μετά την έκπτωση 57,8% που υπήρξε κατά τη διαγωνιστική διαδικασία.

Με την υπογραφή της σύμβασης ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη των εργασιών σε τρία τμήματα συνολικού μήκους 9 χιλιομέτρων:

  • 3,7 χιλιόμετρα, στην περιοχή της διασταύρωσης της εθνικής οδού με την επαρχιακή οδό προς Τοξότες
  • 3,8 χιλιόμετρα από τη διασταύρωση της Βιομηχανικής Περιοχής μέχρι το σημείο όπου η εθνική οδός περνάει πάνω από τη γραμμή του ΟΣΕ
  • 1,5 χιλιόμετρο στην περιοχή όπου η εθνική οδός παρακάμπτει την Ξάνθη μέχρι την έξοδο προς Κομοτηνή

Οι εργασίες περιλαμβάνουν ανακατασκευή του οδοστρώματος και τοποθέτηση αντιολισθηρού τάπητα, τοποθέτηση νέας σήμανσης και καινούργιων στηθαίων ασφαλείας και αντιμετώπιση της βλάστησης κατά μήκος του δρόμου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν σε διάστημα 24 μηνών από την έναρξή τους.

Την υπογραφή της σύμβασης κατακύρωσαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Νίκος Εφραιμίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Δημήτρης Γαλανόπουλος, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων κ. Κώστας Κουρτίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Ξάνθης κ. Δημήτρης Δόντσος, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας κ. Τάσος Παράσχου και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Ξάνθης κα Χρυσάνα Λάμπρου.

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr