Με ανανεωμένη εικόνα και νέες δράσεις η ΦΕΞ ατενίζει με αισιοδοξία την μετά-Covid εποχή

24 Μαΐου 202100:46

Με αφορμή την σταδιακή έξοδο της κοινωνίας από την περιπέτεια της πανδημίας του Covid-19 και την είσοδο σε μια διαδικασία ομαλοποίησης της λειτουργίας της που περιλαμβάνει και το άνοιγμα των μουσείων, η ΦΕΞ διοργάνωσε μια εκδήλωση για να παρουσιάσει τις ενέργειες που έκανε στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης προκειμένου να μη “βάλει λουκέτο”. 

Η εκδήλωση με τίτλο “Η ΦΕΞ εν μέσω πανδημίας”, στην οποία προσήλθαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων τηρώντας τα μέτρα προστασίας από την διάδοση του ιού, έγινε στην αυλή με τα χαμάμ του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης, σε μια άκρως καλοκαιρινή και αισιόδοξη για το μέλλον ατμόσφαιρα. 

Ο Πρόεδρος της Φιλοπροόδου Ένωσης Ξάνθης Απόστολος Τσότσος παρουσίασε με λεπτομέρεια -αλλά και με πινελιές σαρκασμού- τις δυσκολίες που κλήθηκαν να διαχειριστούν ο ίδιος και οι συνεργάτες του και που σχεδόν απείλησαν την επιβίωση του ιστορικού συλλόγου της Ξάνθης, καθώς είχε σταματήσει κάθε δραστηριότητα που του απέφερε έσοδα. Παράλληλα, αναδεικνύοντας το διαχρονικά αισιόδοξο πρόσωπο της ΦΕΞ αλλά και το φιλόδοξο όραμα της διοίκησης για την μετά-Covid εποχή, ο κ. Τσότσος αναφέρθηκε με περηφάνια στους συνεργάτες του και τις ενέργειες που έγιναν ώστε να αντληθούν χρηματοδοτήσεις για τεχνικές και οργανωτικές παρεμβάσεις. 

Στολίδι της ΦΕΞ, πια, αποτελεί το εκθετήριο – πωλητήριό της, το οποίο προηγουμένως ήταν αποθήκη και η μεταμόρφωσή του οφείλεται σε μια από τις χρηματοδοτήσεις στις οποίες στόχευσε με επιτυχία. Το πωλητήριο περιλαμβάνει χειροποίητα αλλά και τυποποιημένα αντικείμενα, εκδόσεις και αναμνηστικά της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής. 

Μάλιστα, μια από τις εκδόσεις που παρουσιάζονται, τα Μονοπάτια Διασποράς Ελλήνων Βλαχοφώνων στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη της Χαρίκλειας Μαργαριτοπούλου, ενδέχεται να τιμηθεί και με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

Τέλος, ο κ. Τσότσος έκανε και μια ακόμη αποκάλυψη : την έναρξη της συνεργασίας της ΦΕΞ με το καφέ – μπαρ “Ερμής” στην Παλιά Πόλη καθώς οι αυλές τους συνορεύουν και οι πελάτες του “Ερμή” θα μπορούν αυτό το καλοκαίρι να πίνουν το ποτό τους στην αυλή με τα χαμάμ του Λαογραφικού Μουσείου. 

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr