Με επιπλέον αγωνία, μάσκα κι αντισηπτικό ξεκινούν αύριο οι Πανελλήνιες εξετάσεις στην Ξάνθη

14 Ιουνίου 202013:21

Ξεκινούν αύριο οι Πανελλήνιες εξετάσεις, στην εποχή μετά το lockdown εξαιτίας του Covid-19 και αυτό επιφέρει αλλαγές στον τρόπο διενέργειάς τους.

Η ύλη σε όλα τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα έχει μειωθεί αναλογικά με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι τις 11 Μαρτίου, ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών ενώ, η χρήση μάσκας από τους υποψήφιους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες ενώ σε κάθε αίθουσα  θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων. 

Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας αλλά και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ενώ τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Αναφορικά με την Ξάνθη, ερωτήματα για το πώς θα αντιμετωπιστούν θετικά κρούσματα που ενδεχομένως θα εντοπιστούν κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών σε μαθητές, καθηγητές ή γονείς εγείρουν τα νέα αυξημένα κρούσματα που βρέθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και έθεσαν εκ νέου τον οικισμό του Εχίνου σε καραντίνα αλλά και τον ΕΟΔΥ σε κατάσταση συναγερμού ώστε σήμερα και αύριο να διεξάγονται περισσότεροι δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλο τον πληθυσμό.

Μάλιστα, τον εύλογο αυτό προβληματισμό που ταλανίζει την τοπική μαθητική κοινότητα μοιράστηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης (Περιφερειακή Σύνθεση) στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναμένονται σαφείς απαντήσεις και άμεσες και δραστικές λύσεις από τους αρμόδιους φορείς σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο Συντονιστής Εκπαίδευσης Ξάνθης και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ξάνθη για ΟΛΟΥΣ” Σάββας Μελισσόπουλος, συμμεριζόμενος την αγωνία των μαθητών στέλνει το δικό του μήνυμα:

“Αγαπητά μου παιδιά, υποψήφιοι πλέον φοιτητές.

Σε λίγες ώρες ξεκινούν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις, μετά από μια δύσκολη και απαιτητική σχολική χρονιά, με πρωτόγνωρες συνθήκες. Μην ξεχνάτε ότι η αυριανή μέρα είναι μόνο η αφετηρία για την οριοθέτηση των επαγγελματικών σας στόχων και επιδιώξεων και όχι η μέρα που κρίνεται όλη σας η ζωή. Άλλωστε όλοι γνωρίζουμε ότι η τελική επιτυχία δε μετριέται μόνο με αυτό που στιγμιαία κατορθώνουμε, αλλά με την αντίσταση και το κουράγιο που δείχνουμε απέναντι σε κάθε αντιξοότητα και βέβαια με την ολοκληρωτική εκπλήρωση των στόχων και των προσδοκιών μας!! Αγωνιστείτε σε αυτές τις εξετάσεις με θάρρος, ελπίδα, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία και προσπαθήστε να αξιοποιήσετε τους κόπους και τις θυσίες σας, αποδίδοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων σας. Εμείς, με αγάπη ενώνουμε τα όνειρά μας με τα δικά σας και περιμένουμε από εσάς,  τη νέα γενιά, να ξεκινήσει μια νέα, διαφορετική και ελπιδοφόρα πορεία για την Πατρίδα και την πόλη μας!! Πιστεύω στις ικανότητές σας και σας εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου, καλή επιτυχία!!!”

Αρθρογράφος

mm
Τμήμα Ειδήσεων Hellas Press Media
Η Hellas Press Media είναι το πρώτο ενημερωτικό Δίκτυο που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα. Αν θέλετε να ενταχθείτε στο Δίκτυο επικοινωνήστε στο info@hellaspressmedia.gr